www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Samdalı Öğrencilerden ?TALES" Başarısı

Samdalı Öğrencilerden ?TALES

TALES Matematik Olimpiyatları 2. Aşama final yarışmasına katılan Müşerref Muzaffer Samdalı öğrenciler büyük bir başarıya imza attılar.

TALES Matematik Müzesi tarafından Türkiye Çapında düzenlenen TALES Matematik Olimpiyatlarınasınıf öğretmeni Ömer Vatansever rehberliğinde 5 öğrenci ile katılan Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu 3E sınıfının4 öğrencisi,ilk aşamadaki sınav merkezinde 200 öğrenci arasında ilk dört sırayı alarak Aydın´da yapılan final yarışmalarına katılmaya hak kazandılar.

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu öğrencileri burada yapılan 2.aşama final yarışmalarında ise büyük bir başarıya imza atarak Türkiye 8, 11ve 12´nciliği elde ettiler.

Konu ile alakalı olarak bilgi veren okul müdürü Ömer Göktürk, ?TALES matematik müzesinin 3,4,5,6, 7 ve 8. sınıflar arasında Türkiye çapında düzenlemiş olduğu 3.Ulusal TALES Matematik Olimpiyatlarına okulumuz 3E sınıfı öğretmeni Ömer Vatansever tarafından hazırlanan öğrencilerimizden Mustafa Berat Akkaya,Uğur Atuk,Rasim Göktürk Ölmez,Ayberk Alp Killikçive Ayberk Güneş yarışmalara katılmışlardır. Yarışmaların birinci aşaması Bursa´da09/03/2018 günü gerçekleştirilmiş ve burada yüzde 3´lük dilime giren öğrencilerimiz Mustafa Berat Akkaya 91 puan, Uğur Atuk104 puan, Rasim Göktürk Ölmez99 puan, Ayberk Alp Killikçi84 puan ile Aydın ilindeki finallere çağrılmışlardır. Final yarışmalarına Türkiye çapında yüzde 3´lük üçlük dilime giren 300 öğrenci arasına giren öğrencilerimiz 20/04/2018 tarihinde Aydın´da yapılan finallerde ise Mustafa Berat Akkaya 77 puanla Türkiye 8´incisi, Uğur Atuk 76 puanla Türkiye 11´incisi ve Rasim Göktürk Ölmez 75 puanlaTürkiye12´ncisiolarak büyük bir başarıya imza atmışlardır.Bu başarının kazanılmasında büyük emeği olan sınıf öğretmenimiz Ömer Vatanseveri tebrik ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimizi ve onlara destek veren velilerine de teşekkür ediyoruz. İnşallah öğrencilerimizin ileride de bu tür başarılar kazanacaklarına inanıyoruz? dedi.

Matematik Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´ımakamında ziyaret ettiler. İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ziyaretten memnun olduklarını belirterek;?İnegöl adına bu başarınız ile göğsümüzü kabarttınız. Bu gözleri parıldayan evlatlarımıza eğitim ve öğretim hayatları boyunca başarılar dilerim?diyerek öğrencilere ödüller verdi.

Okul Müdürü Ömer Göktürk ve sınıf öğretmeni Ömer Vatansever´i kutlayan Müdür Bilican,yeni eğitim öğretim yılında da benzer başarılar istedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19