www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şampiyon Küçükçalık

Şampiyon Küçükçalık

Başkanlık Kupası organizasyonunda Genç Erkekler Basketbolda şampiyon Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi oldu.

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 3´üncüsü düzenlenen Başkanlık Kupası tüm hızıyla devam ediyor. 4 branşta 21 kategoride, 34´ü Ortaokul ve 24´ü lise olmak üzere toplam 58 okuldan yaklaşık 2 bin öğrencinin katılımıyla birbirinden zor ve çekişmeli maçlara ev sahipliği yapan İnegöl Belediye Başkanlığı kupasında, Genç Erkekler Basketbolda final heyecanı yaşandı.

 

Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ile Özel Birey Anadolu Lisesi takımlarının karşı karşıya geldiği finalde, rakibini 58-45 mağlup eden Küçükçalık Anadolu Lisesi şampiyon oldu. 3´üncülük 4´üncülük karşılaşmasında ise İnegöl Spor Lisesi, Özel Elit Grup Anadolu Lisesini 57-47 mağlup ederek 3´üncü oldu.

 

COŞKU VE TEZAHÜRAT EKSİK OLMADI

Yeniceköy spor salonunda oynanan basketbol maçları nefes kesen mücadelelere ev sahipliği yaparken, dolu tribünlerde coşku ve tezahürat hiç eksik olmadı.

 

?GENÇLERİMİZİ, ÖĞRENCİLERİMİZİ SPORUN İÇERİSİNE KATABİLMELİYİZ?

Genç Erkekler Basketbol final maçları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?İnegöl olarak nüfusumuza, ekonomimize yaraşır bir şekilde eğitimde de, sporda da, kültür sanatta da hızlı bir şekilde yol alıyoruz. Bu görkemli Başkanlık kupamızda amacımız mümkün olduğunca daha fazla öğrenciyi sporun içerisine katabilmek. Belediye olarak tüm gayemiz yarınlarımız olan gençlerimizin önünü açmak. Onlara vizyon kazandırıcı etkinlik ve faaliyetler içerisinde olmak. İşte Başkanlık Kupası organizasyonu, öğrencilerimizin sosyalleşmesi ve özgüven kazanmaları açısından önem verdiğimiz bir etkinlik. Bu açıdan gençlerimizin kişisel gelişimlerine, bedensel gelişimlerine ve geleceklerine katkı koyabilmek adına kurumlarımızla birlikte hareket ederek böylesi önemli bir organizasyona imza atmaktan dolayı çok mutluyuz? şeklinde konuştu.

 

?BU HEYECAN 27 NİSAN´A KADAR DEVAM EDECEK?

Yaklaşık 2 bin öğrencinin Başkanlık Kupası organizasyonuna katılım gösterdiğini belirten Taban, ?27 Nisan´a kadar devam edecek Başkanlık Kupamızda bu yıl 34´ü Ortaokul ve 24´ü lise olmak üzere toplam 58 okuldan öğrencilerimiz bu heyecana ortak oluyor. Voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm olmak üzere toplam 4 branşta düzenlediğimiz müsabakalar, gençler, yıldızlar ve küçükler olmak üzere toplamda 21 kategoride gerçekleştiriliyor. Bu önemli organizasyonumuzu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde yapıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

?POTADA ŞAMPİYON KÜÇÜKÇALIK ANADOLU LİSESİ?

Başkanlık Kupasında heyecanın doruk noktasına ulaştığını belirten Taban, ?Öğrencilerimizin özgüvenlerini artıran ve okul dışında eğlenceli ve adrenalin dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapan Başkanlık Kupası organizasyonumuzda bugün de Genç Erkekler Basketbolda final heyecanını yaşadık. Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ile Özel Birey Anadolu Lisesi takımlarının karşı karşıya geldiği finalde, rakibini 58-45 mağlup eden Küçükçalık Anadolu Lisesi şampiyon oldu. 3´üncülük 4´üncülük karşılaşmasında ise İnegöl Spor Lisesi, Özel Elit Grup Anadolu Lisesini 57-47 mağlup ederek 3´üncü oldu. Gerçekten çok renkli görüntülerin ve soluk soluğa geçen maçlar oluyor. İnşallah hiçbir sıkıntı, kaza, bela, sakatlık olmadan bu görkemli organizasyonumuzun sonunu getiririz? dedi.

 

Taban son olarak, ?Öğrencilerimizin ders dışında sportif faaliyetlerde uğraş vermelerini ve onların özgüven kazanmalarına olanak sağlayan Başkanlık Kupasında müsabakalara katılan tüm öğrencilerimize sonsuz başarılar diliyor, güzel bir organizasyon olması temennisiyle saygılarımı sunuyorum? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25