ŞAMPİYON ALANYURTSPOR

ŞAMPİYON ALANYURTSPOR

Bursa Bölgesi 2. Amatör Küme’de sezon Pazar günü oynanan karşılaşmalar ile noktalandı. Son haftaya lider giren Orhaniyespor, Doğugücü karşısında aldığı farklı mağlubiyet sonrası şampiyonluğu Alanyurtspor’a kaptırdı.

Bursa Bölgesi 2. Amatör Küme’de sezon Pazar günü oynanan maçlarla sona erdi. 2. Amatör Küme 7. Grup’ta mücadele eden İnegöl temsilcileri arasındaki nefes kesen şampiyonluk yarışı son haftaya kadar devam etti.  

 

RAKİPSİZ ALANYURT ŞAMPİYON OLDU

2. Amatör Küme 7. Grup’ta mücadele eden ve haftaya lider Orhaniyespor’un 1 puan gerisinde giren Alanyurtspor, rakibi Şekerspor’un maça çıkmaması nedeniyle sezonu 3 puanla noktaladı. Alanyurtspor hükmen 3 puanı almasının ardından Orhaniyespor-Doğugücüspor maçından gelecek sonucu beklemeye başladı.

 

TÜM DENGELER SON MAÇTA DEĞİŞTİ

Sezonun en kritik maçı ise Kurtuluşspor tesislerinde oynandı. Lider Orhaniyespor ile 3. sıradaki Doğugücüspor’un karşılaştığı mücadeleye taraftarların ilgisi yoğun oldu. Karşılaşmaya atak başlayan Doğugücü oldu. İlk yarının sonlarına doğru gelişen atakta Beşir ile golü bulan Doğugücü soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarıya da hızlı başlayan Doğugücü farkı 2’ye çıkaran golü 46. dakikada yine Beşir’in ayağından buldu. Bu dakikadan sonra şampiyonluk için rakip kalede gol arayan Orhaniyespor, girdiği pozisyonlardan eli boş döndü. 88. dakikada gelişen Doğugücü kontra atağında kendi sahasında topla hareketlenen Sıddık rakiplerini geçerek topu boş kaleye gönderdi. Sıddık’ın golü maçın skorunu da belirleyen gol oldu ve Doğugücü karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak 2. sıraya yükseldi ve Play-Off oynamaya hak kazandı.

 

ORHANİYESPOR ELİ BOŞ DÖNDÜ

Alınan sonuçların ardından Doğugücü ile aynı puanda olmasına rağmen ikili averajı rakibine kaptıran Orhaniyespor 3. sıraya geriledi ve sezonu 3. sırada tamamladı. Orhaniyespor’u farklı deviren Doğugücü Play-Off oynamaya hak kazanırken, Şekerspor karşısında hükmen 3 puan alan Alanyurtspor ise şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükseldi.

 

SÜPER LİG HAKEMİ DÜDÜK ÇALDI

Diğer yandan kritik Orhaniyespor-Doğugücüspor karşılaşmasına Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig’de görev yapan İnegöllü hakem Hakan Yemişken atandı. Yemişken maç boyunca verdiği kararlar ile futbolcu ve taraftarların takdirini toplarken, karşılaşma sonunda mağlup olan Orhaniyesporlu oyuncular, hakem Hakan Yemişken’i tarafsız ve başarılı yönetiminden dolayı tebrik ettiler.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54