www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞAMPİYONLUĞA ULAŞACAĞIZ

ŞAMPİYONLUĞA ULAŞACAĞIZ

Süper Amatör Lig ekiplerinden Kafkasspor'un Teknik Direktörü Haluk Metin, kadroyu oluştururken kişilikli, ahlaklı ve yüreğini sahaya koyan sporcuları tercih ettiklerini belirterek, ‘O sene Bu sene' sloganını hatırlatarak şampiyonluğa ulaşacaklarını ifade

 

 

 

Kafkasspor Teknik Direktörü Haluk Metin, önceki gün gerçekleştirilen röportajda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 44 yaşında olduğunu ve 20 yıla yakın zamandır antrenörlü yaptığını belirten Haluk Metin, “İnşallah Kafkasspor’da hayallerimizi gerçekleştiririz. Hayallerimizi gerçekleştirmek için Kafkasspor’a geldim. Ben ve arkadaşlarım bu camianın içerisinde bulunmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

HEDEFLERİMİZ VE ORTAK NOKTALARIMIZ AYNI

Kafkasspor’u tercih etmesinin sebebinin sorulması üzerine konuşan Metin, “Kafkasspor’un ve Haluk Metin’in hayalleri ve hedefleri var. Daha önce yaptığımız görüşmeler neticeye varmadı, nasip olmamıştı. Nasip bu seneymiş. Hedeflerimiz ve ortak noktalarımız aynı. Bu yüzden Kafkasspor” şeklinde konuştu.

 

İNANILMAZ BİRLİK VE BERABERLİK VAR

En büyük hedeflerinin şampiyonluk olduğunu aktaran Metin, “Kulübün altyapısı ile bütün kurumlarıyla ekip olarak çalışmak başarıdır. Bizim şansımız Kafkasspor altyapı hocamız Aydın Ungan ve diğer altyapı hocalarımız biz gelmeden önce iyi bir altyapı oluşturmalarıdır. Altyapının meyvelerini sporcuları A takıma alarak değerlendireceğiz. Bu anlamda güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Kafkasspor’un büyük hayalleri olan bir camia olması beni en güzel şekilde cezp etmektedir. Camiada en sevdiğim olay inanılmaz birlik ve beraberlik olmasıdır. Biz de çalışmalarımızla bu camianın bir parçası olabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

 

HAZIRLIKLARLA EKSİKLERİMİZİ TESPİT EDECEĞİZ

Başlangıçta teknik direktörlerin elindeki oyuncuları hiçbir zaman yeterli görmediklerini belirten Haluk Metin, “Antrenmanlarımıza yeni başladık, yapacağımız hazırlık maçları ile eksik bölgelerimizi tespit edip ona göre oyuncu transferi yapabiliriz. İmkânlarımız ölçüsünde, takımımıza ve yapımıza uygun transfer yapabiliriz. Şu ana kadar yapılan transferler için kulüp başkanımız Metin Ungan’a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

KİŞİLİKLİ, AHLAKLI VE YÜREĞİNİ SAHAYA KOYAN SPORCULARI TERCİH ETTİK

Transfer edilen oyuncuların alınmasına kulüp yönetimi ile birlikte ortak karar verdiklerini aktaran Metin, “Bizim önerdiğimiz sporcular oldu. Onların önerdiklerini biz, bizim önerdiklerimizi yönetim araştırdı. Her şeyden önce kişilik, karakter, ahlaki yapısı ve saha içinde oynarken yüreğini koyan sporcuları tercih ettik. Bizim için daha ön planda olan değerlerdir. Çok iyi futbol oynayabilirsiniz, eğer kişiliğiniz ve karakteriniz uygun değilse bir yere kadar futbol oynarsınız, toplum içinde bir değeriniz olmaz. Biz Kafkasspor’a yakışan futbolcu topluluğunu oluşturmaya çalışıyoruz. 2. haftamız, çok iyi çalışıyoruz. Sporcu arkadaşlarım inanılmaz gayretliler, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

 

KAFKASSPOR TARAFTAR BAKIMINDAN MARMARA’DA ENDER

Kafkasspor taraftarı ile ilgili konuşan Haluk Metin, “Taraftar bir futbol takımı için büyük bir şanstır. Taraftarı olmayan kulüpler var, sahaya çıktığınızda çok fazla zevk almıyorsunuz. Profesyonel kulüplerde görev yaptım, taraftarı olan kulüplerin maçlarında sahaya çıktığınızda daha arzulu oynuyorsunuz. Bu nedenle Kafkasspor, Marmara bölgesinde taraftarı çok olan ender kulüplerimizden biridir. Taraftarımızın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Onları tribüne çekmek için sahada iyi performans sergilememiz gerekiyor. Biz iyi oynarsak taraftarın tribünde görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Kafkasspor taraftarının gücünü geçtiğimiz senelerde de gördük, bu sene biz taraftarımıza coşturacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

FUTBOLU BİLEN TARAFTAR BÜYÜK ŞANSTIR

Futbolu bilen taraftarın karşısında futbol oynamanın daha keyifli olduğunu belirten Metin, “Neye tepki göstereceklerini, neye tepki göstermeyeceklerini biliyorsunuz. Futbolu bilen taraftar ile oynamak büyük şans olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

SEVGİ VE SAYGININ OLDUĞU YERDE KAYNAŞMAK KOLAYDIR

Takımda bulunan ve yeni katılan oyuncuların kaynaşmalarının ne aşamada olduğunun sorulması üzerine konuşan Metin, “Sevginin ve saygının olduğu yerde kaynaşmak kolaydır. Camiamızda güzel bir sevgi ve saygı var. Böyle bir ailenin içine girecek insanların çok fazla zorluk çekeceklerini sanmıyorum. Antrenmanlarımız keyifli, disiplinli bir oka dar da zevkli geçmektedir” şeklinde konuştu.

 

OYUNCULAR BİZİM İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIYORLAR

Takımda çok değerli oyuncuların olduğunu vurgulayan Metin, “Başta İzzet Kaya olmak üzere, Samet, Caner, geçtiğimiz yıldan devam eden Samet, Ömer hepsi birbirinden değerli sporcularımız. Daha önce birçok başarıya imza atmış, şampiyonluk yaşamış ve profesyonelliği bilen oyuncu arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Kime nasıl davranacakları, kimi nasıl kucaklayacaklarını bildikleri için bizim işimizi kolaylaştırıyorlar” diye konuştu.

 

TARAFTARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

‘O sene Bu sene’ sloganı ile sezona başladıklarını hatırlatan Metin, “Şampiyonluk yolunda iş sadece yönetim, teknik heyet ve futbolculara düşmüyor, taraftarlarımıza da büyük iş düşüyor. Bu sene daha şevkle arzuyla bizleri desteklemelerini istiyoruz, biz onları sahada mutlu edeceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

FUTBOLDA GÜÇLÜ-ZAYIF TAKIM KAVRAMI YOKTUR

Futbolda zayıf takım-güçlü takım kavramının olmadığını belirten Metin, “Herkesi aynı kategoriye koyup, aynı istek ve arzu ile mücadele etmek gerekiyor. Bu zayıf bu güçlü takım derseniz, zayıf takım sizi güçlü takımdan daha fazla zora sokar. O yüzden her maça aynı şekilde hazırlanıyoruz. Yüreğimizi sahaya koyacağız. Çok çalışıp iyi hazırlanıp, yaradana sığınacağız” dedi.

 

EN BÜYÜK HAYALİM…

Genç takım maçlarının devam ettiğini ve oradan A takıma oyuncu alacaklarını belirten Haluk Metin, “Altyapıdan A takıma oyuncu çıkarılmasını Aydın hocamla ve diğer altyapı hocalarımla beraber oturup karar vereceğiz. A takıma çabuk adapte olacak oyuncuları tercih edeceğiz. Gençlerimizin enerjileriyle daha güzel maçlar çıkaracağız. Haluk Metin dendiğinde gençleri seven ve gençleri oynatmaya çalışan hoca diye bilirler. En büyük hayalim kendi altyapımızdan çıkardığımız oyuncular ile başarılı olup üst liglere çıkmak. Bu hayalimi Kafkasspor camiasında gerçekleştirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

TARAFTARLARI MUTLU EDECEĞİZ

Taraftarları mutlu edeceklerinin altını çizen Haluk Metin, “Onlar da maçlarımıza gelerek bizleri mutlu etsinler. Buradan Ahmet Güzel kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Sezon başında bütün futbolcu kardeşlerim ile mezarını ziyaret ettik. İnşallah sezon sonunda kupayı kazanarak, kupa ile mezarını ziyaret etmek istiyoruz. Böyle bir arzumuz var. Vefat etmeden önce Ahmet Güzel ile ‘o sene bu sene’ diyorduk, bizde aynı sloganı seviyorum. Bütün taraftarlarımızı maçlara davet ediyorum. Desteğe ihtiyacımız var, bu bir ekip işi, aile işi, biz tek başımıza bir şey değiliz, bir ekip ve büyük bir aile olursak bunu başaracağımıza inanıyorum. En büyük destekçimiz taraftarımızdır Allahın izni ile bu sene başarılı olacağız” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00