ŞAMPİYONLUK HAYAL DEĞİL

ŞAMPİYONLUK HAYAL DEĞİL

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, hedeflerinden sapmadıklarını ve yaşanan puan kayıplarına rağmen karamsarlığa kapılacak bir durumun olmadığını belirterek, şampiyonluk umutlarının hala sürdüğünü ifade etti.

2. Lig Kırmızı Grup temsilcimiz İnegölspor’un Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, dün kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

HER MAÇ FİNAL HAVASINDA

Her haftanın çok zorlu geçeceğini önceki açıklamalarında da dile getirdiğini belirten İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, “Zaten maçlar da bunu gösteriyor. Bu hafta grubumuzda 2 galibiyet vardı diğer maçlar berabere bitti. Haftalar ilerledikçe hem Play-Off hem kümede kalma savaşı ziyadesiyle artıyor bu da maçları çok daha zor hale getiriyor. O bakımdan bu saatten sonra her maç zor, her maç final havasında oynanacak. Kocaeli iyi yatırım yaptı. Bu sene lige çok iddialı bir bütçeyle ve iddialı bir kadroyla girdiler. İkinci yarı bir değişiklik yaptılar İsmail hoca ile anlaştılar. Onlar da 2. yarı itibariyle istediklerini tam olarak almış değiller ama çok iyi bir kadroya sahipler. İyi ve sistemci kafaya sahip bir hocayla çalışıyorlar. Bu maç çok zorlu geçecektir. Biz de çalışmalarımızı, düzenimizi ona göre devam ettirmek zorundayız. Bazı şeyler üzerinde ısrarlı çalışmalarımız var. Oyunumuzda bazı öğeleri biraz daha öne çıkartma yönünde çalışmalarımız sürüyor. Zorlu bir maç olacak ama kazanmak istiyoruz” dedi.

KARAMSARLIĞA KAPANACAK BİR DURUMUMUZ YOK

Takımda fiziksel bir düşüşün olmadığını belirten Yıldırım, “O yanıltıcı bir şey olur çünkü fiziksel dediğiniz şey oyunda sizin bazen demoralize oluşunuzla, rakibin moralli oluşu ile de ilgilidir. Bir an için oyun atmosferi onu getirir, rakip moralli hale gelir ve sizin üzerinize gelebilir. Siz de demoralize olmuşsunuzdur öyle gözükebilir. Bunun ölçümü bilimseldir. Takımımızda fiziksel olarak bir düşüş kesinlikle yok. Ağır sahalarda oynuyoruz. Deplasmanda biraz daha rahat ettiğimiz doğrudur. İç sahada oynarken rakiplerimiz bize yukarıdaki bir takım olarak biraz daha iyi hazırlanıyorlar. Daha iyi kapanıyorlar. Biz de bunu çözme anlamında oyun içerisinde çok fazla aksiyon üretemiyoruz. Aksiyon üretememe öyle göstermiş olabilir ama fiziksel olarak bir düşüş olduğunu kabul etmem mümkün değil. O konuda hassasız, ölçümler yapıyoruz. Tedbirlerimiz var. Biz hedefimizdeyiz, herhangi bir sapma yok. Henüz sezon sonuna gelmiş değiliz. Hem şampiyonluk umudumuz hem de Play-Off’tan çıkma umudumuz kuvvetli bir şekilde devam ediyor. Birincilikle ilgili hala fazlasıyla umudumu taşıyorum. Hedefi kovalama fikri bende fazlasıyla galip. Dolayısıyla da birincilikle ilgili düşüncelerimiz de sürüyor. Sadece bu dönemde biraz kriz yaşadık. Belki böyle fırtınalı zamanlarda aktif sabır dediğimiz şekilde beklemek gerekiyor. Çalışarak bu durumun üzerimizden geçmesini bekleyeceğiz. Diğer takımlar ne yapmışlar, hangi bütçelerle bu lige girmişler, ne hedef koymuşlar ve neredeler, bizim grubumuzun durumu nedir diye baktığımızda puan olarak karalar bağlayacak bir durumumuz yok. Karamsarlığa kapılacak, başarısız bir ortam varmış gibi bir hava içerisine girmeyi doğru bulmuyorum. Şuanda birinci değiliz. Göztepe ile aramızda 2 puan fark var. Göztepe’nin bu lige nasıl bir bütçe ile girdiğini, ikinci yarıda nasıl yatırımlar yaptığını biliyoruz. Bizim de kendimize ait bazı gerekçelerimiz var bunu kendi içimizde tartışıyoruz. Hedefimizden sapmadık. Karamsar bir durum görmüyorum” şeklinde konuştu.

BAZI ÖĞELERİ ÖNE ÇIKARTIYORUZ

Genel bir sistemlerinin olduğunu belirten Yıldırım, “O sistemle ilgili olarak bazen 7-8 tane prensibimizden bazı öğeleri biraz daha öne çıkartıyoruz. Onların üzerinde biraz daha çalışmak gerekir. Biraz daha derin oyun, rakibin arkasına daha fazla gidecek pozisyonlar, biraz daha belki saha müsaade etmediği için uzun topla çıkma ve onların isabeti, kenar varyasyonlarını biraz daha etkin kullanma gibi öğeler üzerinde duruyoruz” diye konuştu.

SIKINTI YAŞAYACAĞIMIZI SANMIYORUM

Eksik ve sakatlar ile ilgili bilgi veren Yıldırım, “Muharrem iyi gözüküyor, aramıza dönecek gibi. Alişan’ın cezası bitti. Emrah’ın sakatlığı sürüyor, sezonu kapadı. Onun dışında ufak tefek arızalar var. Dün bazı arkadaşlarımız dinlendirdik. Kemal’i, Okan’ı dinlendirdik, düz yürüyüş yaptılar. Bugün tekrar durumlarına bakacağız ama haftasonu bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum” dedi.

 

BAZI SORUNLARI TESPİT EDİP GİDERMEK KOLAY OLMUYOR

“Futbol hem rakiple oynanan bir oyun hem de malzemesi doğrudan insan olan bir varlık” diyerek sözlerini sürdüren Yıldırım, “Sorunları bir sakatlık gibi röntgenini çekip de ortaya koymak mümkün olmayabilir. Bazen sorunu da tespit edersiniz ama tedavisi için zaman gerekir. Bizim biraz zamana ihtiyacımız var. Bazı oyuncularımızın biraz daha kendilerini yeniden revize etmesi için zaman lazım. Çalışıyoruz. Bazı şeyleri çok net göremeyebiliriz, biz insanız, tespitlerimiz yanlış olabilir. Bazen sorunu bilirsin ama çözemezsin. Çözülebilir bir şey olsa futbolun bir anlamı kalmaz. Bu işi çok bilen her zaman şampiyon olur diye bir şey yok. Dünyada bir formülle her şartta başarılı olmuş bir yönetim şekli, antrenör şekli yok. Değişkenler var, o değişkenlere göre o anlık çözümler üretmeniz gerekebilir. Bu futbolun doğruları yoktur demek değil, onlar var, o çerçevede çalışıyoruz ama bazı sorunları tespit edip gidermek o kadar kolay olmuyor. İşin sonuna bakmak lazım. Sezon sonunda nerede olacağız ona bakmamız lazım. Şuanda yoldayız. Yoldayken bu tip engellerle karşılaşabilirsiniz, bazen düşebilirsiniz sonra yeniden kalkıp yolunuza devam edersiniz. Sonunda yarışta nerede olduğunuza bakmanız gerekir. İsteğimiz devam ediyor ve hedefimizde sapma görmüyoruz” şeklinde konuştu.

KİMYA TAM ANLAMIYLA OLUŞMADI

Yeni transferlerden beklenen katkıyı alıp almadıklarının sorulması üzerine konuşan Yıldırım, “Yeni bir kimya. Bunu düşünerek içimize çok fazla arkadaş katmayı düşünmedik. Onların gelip bu takımın kimyasına adapte olmalarının zor olacağını düşünüyorum. O bakımdan çok fazla oyuncu içeriye girsin istemedik. 2 tane bizim de çok beğendiğimiz oyuncuyu kadromuza kattık. Tam anlamıyla o kimya oluşmadı, onun için çabalıyoruz. Onları gidermeye çalışıyoruz. Konuşulacak çok fazla şey yok” ifadelerini kullandı.

MATEMATİKSEL OLARAK MÜMKÜN

Bandırma takımının PTT 1. Lig’e çıkabilmek için 5 senedir yatırım yaptığını belirten Yıldırım, “5 senedir her sene bizim ilk defa yaptığımız yatırımın fazlasını yaptılar. İlk defa bu sene böyle bir avantaj yakaladılar. Henüz başarıp başaramayacaklarını da bilmiyoruz. Yeni Malatya takımı var, o takım yıllardır yatırım yapıyor çıkamıyor. Göztepe yatırım yapıyor, Hatay kaç senedir yatırım yapıyor ama bir türlü başaramıyorlar. Bu işler çok kolay değil. Biz bu hedefi koyduğumuz için şehrin böyle bir isteği oluştu. Bu istek de takım üzerinde bir baskı oluşturdu. Bu tip bir baskıyı dozajında olmak kaydıyla isteyenlerden bir tanesiyim. Bu istek ve baskı bizi hedefe götüren itici güçlerden bir tanesi oluyor. O bakımdan bu isteği oluşturmak bizim hedefimizde ama her şeyi dozajında tutmakta fayda var. O dozaj kaçarsa bu sefer başka bir yöne doğru savruluruz. Dozajında tutma işinde bir bakış açısı getirmeye çalışıyorum. O da şu; hedefimizde olduğumuzu ve diğer takımlarla kıyaslandığımızda puanımızın ve yerimizin iyi olduğunu düşünüyoruz, birincilik şansımızın da sürdüğünü düşünüyoruz. Biz Bandırma’ya 3, 4 veya 5 puan farkla gittiğimizde ve yendiğimizde farkın 2 puana ineceğini, ondan sonra 3 tane çok zorlu maç oynayacağını ve ligin sonunda bizim onların üzerinde olmayacağımızı kimse söyleyemez. Bu matematik olarak mümkün. Bunu kimse inkâr edemez. Sezon sonunda göreceğiz” dedi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07