"ŞAMPİYONLUK YAŞAMAYA GELDİM"

İnegölspor'un sezon öncesi büyük beklentiler ile Bursaspor'dan kadrosuna dâhil ettiği 20 yaşındaki Milli forvet Okan Deniz kendisi ile gerçekleştirilen röportajda İnegölspor'a şampiyonluk yaşamaya geldiğini vurgulayarak, Play-Off'lara kalmadan bu i

 

2. Lig Kırmızı Grup temsilcimiz İnegölspor’un 2014-2015 futbol sezonunda Bursaspor’dan 1 yıllığına kadrosuna dâhil ettiği 20 yaşındaki Milli forvet Okan Deniz, dün kulüp tesislerinde gazetemiz Haber Yorum ile gerçekleştirdiği röportaj esnasında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

 

8 YIL BURSASPOR FORMASI GİYDİ

 “1994 Korkut doğumluyum. Futbola Bursaspor altyapısında başladım. 5 yıl altyapıda 3 yıl da A takımda olmak üzere toplamda 8 yılım orada geçti. Ondan sonra kiralık olarak 6 aylığına Balıkesirspor’a gittim ve son olarak İnegölspor’a geldim”

 

HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM

 “İşin açıkçası İnegölspor transferi benim aklımda hiç yoktu. Mehmet Küçükyalçın sayesinde yöneticiler ile bir araya geldik. Yöneticilerin davranışları, kaliteleri, tavırları çok iyiydi. Orada çok iyi insan olduklarını fark ettim. Onlar Bursa’ya gelmişlerdi beni de İnegöl’e davet ettiler. Benim için o kadar geldiler ben de kıramadım. Babam ile beraber geldim buraya. Babam zaten bana pek bir şey bırakmadı, bana ‘Çok iyi insanlar, senin burada futbol oynamanı istiyorum’ dedi. Ben de tamam diyerek buraya geldim. Hiç pişman değilim. Burası çok güzel bir yer. Hocalar olsun yöneticiler olsun futbolcu arkadaşlar olsun müthiş bir birlik beraberlik var” şeklinde konuştu.

 

PLAY-OFF’A BIRAKMADAN BU İŞİ BİTİRECEĞİZ

 “İlk geldiğimde kimse birbirini tanımıyordu onun için birbirimize uyumda biraz zorluk çektik. İlk Nevşehir kampında baya ısındık birbirimize. Daha iyi olacağına inanıyorum. Henüz ligin başındayız ve ilk maçtan bunu gösterdik. Transfer olan herkes buraya şampiyonluğa gelmiştir. Ben bundan çok memnun oluyorum, bizde ilk hedef her zaman şampiyonluk. Play-Off’muş ya da bu maçı alabilir miyiz, kalabilir miyiz demiyoruz. Her maçı kazanmaya çıkıyoruz. Çok kaliteli bir grubuz ve şampiyon olacağımıza inanıyorum. İlk maçtan da bunu gösterdik. İnşallah Play-Off’lara kalmadan bu işi bitireceğiz”.

 

İŞLER KÖTÜ GİTSE DE MÜCADELEYİ BIRAKMAMAK GEREKİR

“Daha iyi olmasını bekliyordum ama biraz tedirgin oldum sanırım. Ben forvetim, atarım da kaçırırım da ama sahada her zaman mücadelemi vermem gerekiyor. Herkesin emeği var orada. Takım arkadaşlarıma ihanet etmek istemem. Bir şeyler kötü gitse de mücadeleyi bırakmamak gerekir. Bu her zaman böyle olmuştur. İnşallah bir dahaki maçlarda gol atarım ve takıma her zaman daha fazla katkı yapabilirim”

 

HEDEF A MİLLİ FORMA

 “16 yaşından beri Milli Takım forması giyiyorum. Ümit Milli takım seviyesine kadar hepsine gittim. Milli Takıma giden futbolcularda hep bir ayrıcalık oluyor. Çünkü Türkiye liglerinde kendi yaş grubunda 20 oyuncudan birisin. Hatta Ümit Milli’ye falan gittim. Çok ayrıcalıklı oluyorsunuz. Kalite yönünden, özgüven yönünden sizin için daha iyi oluyor. Herkes için Milli Takım en üst seviyedir. Bir tek A Milli Takım forması giyemedim, inşallah onu da yaşarım” dedi.

 

ÇOK DEĞİŞİK BİR DUYGU…

“Milli olmak çok değişik bir duygu. Tüyleriniz diken diken oluyor. İstiklâl Marşı’nı okumaya çıkıyorsunuz, başka bir ülke ile oynuyorsunuz. O maçlar çok tempolu ve çok sert geçiyor. Orada tamamen yürekten geliyor. Milli Takım formasını, Ay-Yıldızlı bayrağı taşıyorsunuz. Çok değişik bir duygu…”

 

İLK GOLÜ RUSYA’YA ATTIM

“İlk golümü Rusya’ya karşı attım. Maç Denizli’deydi. Milli Takıma ilk gittiğim zamanlardı. O zamanlar Akademi Ligi oynuyorduk, Galatasaray falan vardı. İyi oyuncular vardı 86’ncı dakika gibi oyuna girdim, top önüme gelir gelmez köşeye vurdum ve gol oldu. Arkadaşlarım ‘Gol atınca ne kadar çok sevindin’ diyorlar ama Milli Takım’daki ilk golümde çok mutlu olmuştum. Zaten o golü attıktan sonra bir şey hissetmiyordum” diye konuştu.

 

BATALLA’DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

 “Örnek aldığım  oyuncu yok ama, futbolunu beğendiğim çok futbolcu var. Kendi mevkiim olarak söylemiyorum ama Selçuk İnan’ı, Caner Erkin’i, Emre Belözoğlu’nu, Pablo Battala’yı ve Alex’i çok beğeniyorum. Benim için Alex, Selçuk İnan ve Pablo Batalla ilk 3 oluyor. Zaten antrenmanlar Pablo’dan çok şey öğreniyorduk. Çok kaliteli bir futbolcuydu. Her zaman bir şeyler öğretiyordu. Karakteri ve kişiliği de müthişti. Ondan öğreneceğimiz çok şey vardı, onu örnek alabilirim”

 

DENİZ’DEN ENES ÜNAL’A ÖVGÜ

Kendisi gibi Bursaspor altyapısından yetişen ve birlikte top oynadıkları Enes Ünal’ın yükselen performansını değerlendiren Okan Deniz, “Enes küçük yaşta popüler oldu. Kardeşimin yeteneği var, çok iyi oyuncu. Son vuruşları çok iyi. İnşallah oynamaya devam eder. Temennim o yönde. Baya iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

 

ŞAMPİYONLUK DUYGUSUNU YAŞAMAK İSTİYORUZ

İnegölspor’a şampiyonluk yaşamaya geldiğini belirten Okan Deniz, “Hedeflerimde basamak basamak gidersek daha iyi olur. Buradan A Milli’ye gideyim, buradan Süper Lig takımına gideyim diye bir şey yok. Şuan tek düşündüğüm burada bütün arkadaşlarım ile beraber bir şampiyonluk yaşamak. Kulüp ile yöneticisi, aşçısı, temizlikçisi olsun hep beraber bir şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Geçen sene Balıkesirspor’da Süper Lig’e çıktık. O duygunu burada da yaşamak isterim, çok güzel bir duygu. İnşallah rabbim bize bu duyguyu yaşatır” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07