www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SAMSA ÇAVUŞ PİLAVI

SAMSA ÇAVUŞ PİLAVI

Çavuşköy Mahallesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Samsa Çavuş´u anma ve Hıdrellez pilavı etkinliği bu yıl da devam ettirildi. Etkinlikte 3 bin kişilik pilav ve tatlı ikramında bulunuldu.

Çavuşköy Mahallesi Muhtarlığı ve mahalle sakinleri tarafından uzun yıllardan günümüze kadar taşınan Samsa Çavuş´u anma ve Hıdrellez pilavı geleneği, dün düzenlenen etkinlikle sürdürüldü.

Siyasi parti temsilcilerinin, STK temsilcilerinin, oda ve dernek başkanlarının, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği program renkli görüntülere sahne oldu.

GELENEK GELECEK KUŞAKLARA AKTARILACAK

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Çavuşköy Mahallesi Muhtarı Hasan Akalın, ?Uzun yıllardan beri gerçekleştirdiğimiz Samsa Çavuş´u anma ve Hıdrellez pilavımızı bu yıl da tüm ilçe halkımızın, köylerimizin katılımı ile kutluyoruz. Köy halkımız ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. 500 kilogram prinç, 1 büyükbaş ve 20 küçükbaş hayvan kesimiyle yaptığımız yemekleri, tatlıları vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. 3 bin kişilik ikramımız olacak. Geleneğimizi yaşatıyoruz ve bizden sonra gelecek kuşaklara da aktarmak istiyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25