SANAYİ PERİŞAN

SANAYİ PERİŞAN

Milyon dolarlık ihracatların yapıldığı mobilya sanayinde kanalizasyon atıkları, araziye açılan kuyuya akıyor.

Dört bir köşesinden sorun fışkıran İnegöl´de, yeni bir rezalet daha ortaya çıktı. İnegöl Belediyesi´nin alt yapısını hazırlamadan imara açtığı mobilya sanayinde firma sahipleri kendi işini kendisi çözdü. Uzun yıllar alt yapı hizmeti bekleyen firma sahipleri, İnegöl Belediyesi´nden ümidi kesince, kanalizasyon atıklarını kendi imkânları ile açtıkları kuyuya akıtmaya başladı.

Tüm dünyaya mobilya satarak ülkemize döviz getiren, onlarca insanı istihdam ederek İnegöl´ün ticari hayatına katma değer sağlayan işletmelere, alt yapı ve yol gibi zaruri hizmetleri reva gören İnegöl Belediyesi, ortaya çıkan çevre kirliliğinin de en büyük sorumlusu oldu.

Asfaltlanmayan yollar nedeniyle yaz aylarında toz toprakla boğuşan işletme sahipleri, kış aylarında ise çamura dönen yolların çilesini çekiyor.

Milyon dolarlık yatırımlar yaparak ülke ekonomisini ayakta tutmaya çalışan mobilya firmalarına yaşatılan bu rezalet nedeniyle, müşterilerini fabrikalarına davet etmeye çekinen firma sahipleri, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı yaşanan sorunları bir an önce çözmeye davet etti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07