www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Sanayiciler Göz Ardı Edilmez?

?Sanayiciler Göz Ardı Edilmez?

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Irak ile yaşanan sorunun mobilya ihracatını olumsuz etkileyeceğini belirterek; ?Bu sorun politik bir durum. Sanayiciler de bu sorunun çözümünde muhakkak göz ardı edilmeyecektir? dedi.

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, sözde referandum söylemleri sonrası Irak ile yaşanan sıkıntıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

?SANAYİCİLER SORUNU ÇÖZÜMÜNDE GÖZ ARDI EDİLMEYECEKTİR?

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Devletimizin referandum sonrası aldığı yaptırımlar var. Bundan sonrada bu yaptırımlar devam edecek. Belki geçici süre sınır kapılarında sıkıntılarımız olacak. Çünkü Irak ve Erbil bizim güzel ihracatlar yaptığımız yerlerin başında geliyor. Yalnız İnegöl´ün değil, Türkiye´nin en önemli pazarlarının bir tanesidir. Buraya mobilyanın yanı sıra beyaz eşya, halı, gıda olmak üzere her gün yüzlerce tır malzeme gönderilmektedir. İnşallah bu sıkıntı kısa sürede çözülür. Bizim de İnegöl´de 17-22 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceğimiz MODEF Expo Mobilya Fuarımız var. Bu fuarda da yine o bölgelere ihracatımız gerçekleşecek. Fakat bu geçişlerin biran önce çözülüp, sanayicimizin, esnafımızın mağdur olmaması gerekir. Devletimizin yeni güzergâhlar ve yeni alanlar açmaya çalıştığını görüyoruz. Bir çözüm bulunacaktır. Bu konu muallakta kalmayacaktır. Bu sorun politik bir durum. Sanayiciler de bu sorunun çözümünde muhakkak göz ardı edilmeyecektir.?

ERBİL PAZARINI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

?İnegöllü mobilyacılar için ihracat anlamında Erbil en önemli yerlerden biri. Bir zamanlar en üst sırada olan bölgemizdi. Son zamanlarda yaşanan gerginlik ve iç savaş nedeniyle ihracat biraz düşse de hala bizim için çok değerli bir bölge. Bu değerli pazarı kaybetmek istemiyoruz. Devletimizin de tabi ki politikasına saygı duymamız gerekiyor. Ama bu yaşanan durum mobilya ihracatını kesinlikle etkileyecektir. Şuan alıcı da satıcı da tedirgin... Siparişlerini ve kaporasını almış insanlar var. Acaba bir sorun olur mu kaygısı var. Net bir bilginin de olmaması mobilyacılarda bir tedirginlik oluşturuyor. İnegöl´de sadece o bölgelere çalışan arkadaşlarımız var. İnşallah sorun kısa zamanda çözülür ve o arkadaşlarımız mağdur olmaz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01