www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sanayinin alternatif yolu açıldı

Sanayinin alternatif yolu açıldı

İnegöl Belediyesi, Ertuğrulgazi Caddesinin özellikle ağır tonajlı araç yükünü hafifletmek, buradaki trafik yoğunluğunu azaltmak ve sanayiye yeni bir alternatif yol olacak Avarlar Kavşağı bitimindeki yeni yol yapım çalışmalarına başladı. 100 metrelik bu yo

İnegöl Belediyesi, Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Derneği´nin geliştirdiği ve İnegöl Belediyesine sunduğu fikir üzerine sanayi bölgesine yeni bir giriş oluşturmak için çalışmalara başladı. Etüt proje müdürlüğünün geliştirdiği ve Karayolları ile yapılan görüşmeler neticesinde oluru alınan 100 metrelik yeni yolun yapım çalışmaları başladı. Avarlar Kavşağını geçtikten sonra sağ bölümden Bedre Deresi yanından bu bölgeye yeni bir giriş açılırken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar ile birlikte yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ ERTUĞRULGAZİ ESNAFINDAN GELDİ

Ertuğrulgazi Caddesindeki özellikle ağır tonajlı araç yoğunluğunu dağıtarak trafiği rahatlatacak olan projenin incelemesi sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Şuanda Avarlar Kavşağında Ertuğrulgazi Caddemizi geçtikten sonra Ankara asfaltı üzerinde sanayiye giriş için yol yapım çalışmasını yerinde incelemek üzere geldik. Açıkçası bu çalışmayla ilgili ben Dernek Başkanımız Bahadır Beye teşekkür ediyorum. Onların önerisiyle bu çalışmayı başlattık. Çünkü sanayinin her gün içerisinde olan, yoğunluğu ve akışı gören, sorunların ne olduğunu düşünen, tespit eden aslında burayı yaşayanlar. Bizim de şöyle bir tezimiz var; sorunu yaşayan vatandaşlar aslında çözümü de zihinlerinde canlandırıyorlar. Bu öneri üzerine biz burada mevcut yan yolumuzun içerisinde bir kısım daha girerek bu alanda sanayimize farklı bir giriş, yeni bir kapı daha açmış olduk. İnşallah faydalı olacağını düşünüyorum. Özellikle büyük tonajlı araçların Ertuğrulgazi Caddesini kullanmadan burayı kullanmaları durumunda oradaki yükü de azaltmış olacağız. Çünkü orada hem normal araç yoğunluğu hem de yaya trafiği oldukça fazla. Özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde maksimum seviyede olduğunu bizler de görüyoruz? dedi.

SANAYİYE YENİ GİRİŞ

Yol yapım çalışmasının teknik bilgilerine ilişkin de konuşan Taban, ?Burada arkadaşlarımız 100 metre uzunluğunda bir yol açıyorlar. 300 m3 kazı çalışması yaparak 500 ton malzeme bu alana serdiler. Beraberinde hemen yine yan yolda yayaların da güvenli şekilde yürüyebilmeleri için parke taşı ve bordürlü bir alan uyguluyoruz. Yapılan çalışma şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? açıklamalarında bulundu.

ERTUĞRULGAZİ´NİN TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar ise ?Başkanımıza, Vekilimize ve Başkan Yardımcımıza teşekkür ediyoruz. Biz Ertuğrulgazi Caddesindeki trafiği bir nebze azaltabilmek, bu bölgedeki esnafımıza işyerlerine daha kolay giriş çıkış sağlayabilmeleri adına böyle bir fikir ürettik dernek yönetimi olarak. Başkanımızla paylaştığımızda sanayiye buradan bir girişin çok pratik olacağı kanaatine vardılar. Etüt proje ve karayolları ile ilgili çalışmaları yaptılar. İnşallah Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesindeki trafik yükü bu noktaya bölünerek hafifleyecek. Bu bölgede 1000´e yakın imalathane var ve bunlar bu yolu kullanarak daha kolay işyerlerine ulaşmış olacaklar. Teşekkür ediyoruz? dedi.

VATANDAŞ BELEDİYE EL ELE

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de vatandaşla işbirliği halinde çalışan bir belediyecilik anlayışı olduğunu kaydederek; ?Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini makul olduktan sonra değer veren ve yerine getiren bir belediyecilik anlayışımız var. Baştan beri böyleydi, bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Bu anlamda Belediye Başkanımıza ve duyarlı davranışları için Dernek Başkanımıza teşekkür ediyorum. Vatandaş belediye el ele devam ediyoruz? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01