www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Sandık İradesine Saygı Gösterilmeli?

?Sandık İradesine Saygı Gösterilmeli?

TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi ve İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, herkesin sandık iradesine saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

 Pazar günü yapılan referandum sonrası açıklama yapan İGİAD Başkanı ve TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özdemir, Türkiye´nin hafta sonu güzel bir demokrasi sınavı verdiğini belirterek, çıkan sonucun ve bundan sonra yapılacak olan çalışmaların ülkemiz adına hayırlı olması temenni etti.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN KÖKLÜ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Özdemir; ?Doğrudan demokrasinin en etkili aygıtlarından biri olan referandum yöntemiyle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş kararı,yüce Türk halkının iradesine sunulmuş ve sandıklardan çıkan sonuç doğrultusunda, yeni yönetim modelimiz halkımızca kabul edilmiştir. Böylelikle,Cumhuriyet tarihinin belki de en köklü Anayasal değişikliği,tamamen sivil siyasetin inisiyatifiyle gerçekleştirilmiştir. Bunu,sivil toplum kuruluşu sıfatıyla bizler,büyük bir demokratik kazanım olarak değerlendiriyor, bugünden itibaren,bu kazanımdan alacağımız özgüvenle,ekonomi alanındaki çalışmalarımıza ivme kazandırmanın kararlılık ve arzusunu taşıyoruz.
Uluslararası siyasetin hızla kutuplaştığı, gerginliklerin had safhaya ulaştığı günümüz dünyasında,ülke olarak güçlü durabilmek ve tehditlerle başa çıkabilmek için en fazla ihtiyaç duyduğumuz iki unsur, toplumsal bütünlük ve sağlam ekonomidir. Toplumsal bütünlüğümüze zarar verecek kısır tartışmalardan bir an önce uzaklaşmalı, yeni yönetim sistemimizi taçlandıracak sağlam ekonomiye yönelik adımları vakit kaybetmeksizin atmalıyız.Bu vesileyle,referandum sonucunun,başta Türkiye olmak üzere,tüm dünya toplumları için huzur ve refah dolu günlerin habercisi olmasını temenni ediyor,Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu olarak, Türkiye´yi muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıma yolundaki sarsılmaz inancımızı,bir kez daha ifade etmek istiyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19