Şanlı Zafer Coşkuyla Kutlandı

Şanlı Zafer Coşkuyla Kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferini Anma ve Şehitler Günü programı ülke genelinde olduğu gibi İnegöl´de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk tören Cumartesi günü saat 10.00´da Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirildi. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin şehitliğe sunumunun ardından saygı duruşunda bulunup istiklal marşı okundu.Günün anlam ve önemine binaen konuşmayı ise İnegöl Jandarma Komutanlığında Görevli Personel Astsubat Üstçavuş Bayram Çelikoğlu yaptı.

 DÜNYA TARİHİNİN DÖNÜM NOKTASI

Personel Astsubat Üstçavuş Bayram Çelikoğlu, ?Bugün; Türk´ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi´nin 102´nci yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Bu büyük zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin önüne konulacak bütün engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Böylesi bir günde, cephanesi biten askerlerine karşı, ebedi başkomutan gazi Mustafa Kemal Atatürk ?süngü tak´ emrini vererek yıllarca Türk milleti ve dünya savaş tarihinin hafızasından silinmeyecek olan ?ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum´ sözlerini söylemiştir. Çanakkale´yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu tedavi edilmesini sağlayarak, işgalci güçlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçik ile onları, ?ya şehit ol, ya gazi´ demek suretiyle, cepheye gönderen ve vatanın her karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Çanakkale zaferi ile birlikte, şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek, şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; asil kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bizleri bu anlamlı günde onurlandıran siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum, evlatlarını kınalayarak askere gönderen Türk anaları, başınız sağ olsun denildiğinde vatan sağ olsun diyen Türk babaları, vatan size minnettardır. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını´ onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum? dedi.

 Konuşmanın ardından şehitler için dua edildi.

 Törene katılan Gazi Hayri Aydın´ın kızı 5 yaşındaki Sevim Aydın, şehitlerimiz için Fatiha okudu.

Törenlere İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesinde devam edildi.

 ŞANLI BAYRAĞIMIZIN YERE DÜŞMEYECEĞİNİ HAYKIRDIK

Okulun çok amaçlı salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından konuşan İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Alpir ?Kıymetli misafirler, Tarihin her döneminde büyük zaferlere imza atan Türk Milleti, Çanakkale´de de bütün imkânsızlıklara rağmen asla tereddüde düşmeden, ümitsizliğe kapılmadan dönemin kudretli devletlerine nasıl köklü bir devlet ve millet geleneğine sahip olduğunu göstermiştir. Milletimiz, bu zor günde kadınıyla erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla vatan için seferber olmuş, evlerine dönmeyi asla düşünmeden cepheye koşmuştur. Ordumuz aynı anda birkaç cephede yetersiz silah ve mühimmatla destan yazarken, cephe gerisinde halkımız, destan yazan kahraman evlatlarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarından üstün tutarak İstiklal Marşımızın ilk mısralarında belirtileceği üzere: Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen Alsancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak, Anadolu´da tüten bir ocak olduğu müddetçe Ay yıldızlı Şanlı bayrağımızın asla yere düşmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Bu kahraman ve fedakar insanların torunları olarak bizler de ülkemizin bir daha o kara günleri yaşamaması için aynı fedakarlıkta emek ve gayret göstermek, dedelerimizin nenelerimizin taşıdığı Çanakkale ruhunu canlı tutmak zorundayız. Zaman zaman bizler özel sohbetlerimizde bu Çanakkale ruhunun kaybolduğundan hep şikâyet ettik durduk. Ama aziz Türk milleti, 15 Temmuz´da Çanakkale ruhunun hala dipdiri durduğunu yine tüm dünyaya göstermiştir. Devletin ekmeğini yiyip, devletinin altını oyan FETÖ´cü hainlere ve Uluslararası bağlantılarına sert bir tokat daha indirmiştir. Çanakkale benzeri büyük bir destanı 15 Temmuz 2016´da yeniden yazmıştır. Kıymetli misafirlerimiz, sizleri Çanakkale Zaferini ve tüm şehitlerimizi anmak, Çanakkale ruhunu canlı tutmak adına hazırladığımız programla baş başa bırakırken, programda emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 Konuşmanın ardından okulun öğrencisi Zulal Çelik Makas Çanakkale Şehitleri adlı şiiri okudu.

 İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Alpir´in yazdığı öğrencilerdin rol aldığı ?kare kare kara günler? adlı oyun izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

 Törende Çanakkale adlı kompozisyon ve şiir yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

 Program, şehitler adına yapılan hatimlerin duası ile sona erdi.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32