ŞANLI TARİHİMİZİ YAŞAMAYA VE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

ŞANLI TARİHİMİZİ YAŞAMAYA VE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Gençlik Komisyonu tarafından Osmanlı’nın kuruluşu nedeni ile düzenlenen basın açıklamasında konuşan Gençlik Komisyonu Başkanı Selçuk Narin, bu şanlı tarihi kimsenin küçümsemesine ve karalamasına izin ver

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Gençlik Komisyonu, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşu nedeni ile önceki akşam dernek lokalinde bir basın toplantısı düzenledi.

Gençlik Komisyonu Başkanı Selçuk Narin, dernek gençleri ile birlikte yaptığı açıklamalarında, İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği olarak geçmişi çok iyi anlama ve yaşama sorumluluklarının olduğunu söyledi.

600 yıldan fazla bir süre geniş bir coğrafyada hüküm süren bir imparatorluğun hatıralarına sahip çıkmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Narin, “Çok farklı etnik grupları sulh ve sükûn içinde yöneten bir devletin ve tarihin altın sahifelerine adını kaydeden ulu bir çınarın hatıralarına sahip çıkmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bizler, her karış toprağında tarihinin izlerini, Şeyh Edebali’nin alnının teri, her karışında Osmangazi’nin Ertuğrulgazi’nin ve nice kahramanlarımızın gözünün feri olan, kuruluşa ve kurtuluşa ev sahipliği yapan bu eşsiz diyarda yaşamaktan onur duymaktayız. Şanlı Osmanlı ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şanlı ecdadımızı ve kahramanlarımızı, her zaman olduğu gibi yine bu günde minnetle ve rahmetle anıyoruz. Osmanlı’nın geniş bir coğrafyada tesis ettiği barışın ne anlama geldiğini gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz” dedi.

Bu tarihi geçmişi karalamaya, küçük düşürmeye çalışanlara asla izin vermeyeceklerini kaydeden Narin, “Biz, İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği ve Gençlik Komisyonu olarak, bu şanlı tarihi yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07