www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SARAYIN TEMELLERİ ATILDI

SARAYIN TEMELLERİ ATILDI

İnegöl Belediyesi tarafından 49 milyon 490 bin TL´ye mal olacak İnegöl Belediyesi Sarayı ve Kent Meydanı Projesi´nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene programa Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

EFENDİLİK DEĞİL HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Tören öncesi bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ?Çok heyecanlıyız. Özel bir günde İnegöl Belediyesi Hizmet Binası ve Kent Meydanı projemizin temelini atıyoruz. Öncesinde bu alanda İnegöl Devlet Hastanemiz hizmet vermekteydi ama bugün itibariyle o devlet hastanesi yeni yerinde hizmet ederken İnegöl Belediyemizin tüm hizmet noktalarının bir araya geldiği yeni bir hizmet binasını hayata geçiriyoruz. Bu sadece bizlerin değil, tüm İnegöl´ün projesidir. Burası tamamlandığında bir meydana da kavuşacağız. Heykel alanıyla beraber peyzaj çalışmaları uygulandığında güzel bir meydana kavuşacağız. Vatandaşların gelip hoş vakit geçirebildikleri bir mekâna dönüşecek. Bizler Allah nasip ederse bu süreci Ekim ayı sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz. Müteahhit firmayla sürekli irtibat halindeyiz. Denetim yapan ekiplerimiz bizzat şantiyede görev alıyorlar. Bundan sonra da takip etmeye devam edeceğiz. Bittiği zaman da hep beraber kurdelesini kesip halkımızın kullanımına sunacağız. Belediye Hizmet Binası yapıyoruz, bunu dönem dönem Belediye Sarayı inşa ediliyor diye ısrarla vurguluyorlar. Abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Bizler efendilik etmek için değil hizmet etmek için buradayız. Bittiğinde de nasıl bir belediyecilik hizmeti olduğunu göstereceğiz. Vatandaşımızın gururla göstereceği bir binayı hayata geçireceğiz. Emeği olan başta Büyükşehir Belediye Başkanım Alinur Aktaş beye, yüklenici firmaya, çalışma ekibime teşekkür ediyorum? dedi.

365 GÜN BOYUNDA 7/24 İSTİFADE EDİLEBİLECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?İnegöl Belediyesinin tarihinde yaptığı en büyük ihale oldu. 49 milyon 490 bin TL anahtar teslim bir şekilde proje ihale edildi. Projeyle alakalı teknik detaylara gerek yok, İnegöl´de ilk defa c50 beton sistemi burada kullanılacak.  Ek üniteleriyle beraber fonksiyonel bir bina olacak. Çok şeyler yaptık, daha da güzelleri yapılacak. Çıta daha da yukarılara çıkacak. Eskiden bu tip yapılar 15-20 senede yapılıyordu. Allah´a şükürler olsun artık böyle yapılar 6 ay-1 senede ayağa kalkıyor. Burada inşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Burada çok uzun yıllar hastaneden istifade ettik ama Bursa´nın tüm ilçelerine hastaneler yapıldı. 17 ilçenin tamamını geziyorum, devam eden şehir hastane projemiz var. Güzel projeler yükseliyor. İnegöl´de de 350 yataklı hastanemiz hayat buldu. Bu mekân bir dönem İnegöl´ün en popüler mekânıydı. Huzurevimizi de Yeniceköy´de konuşlandırdık. Orada halk sağlığı merkezi inşa edilecek. Bu mekân özellikle şehrin nirengi noktalarından bir tanesi olacak. Sadece haftaiçi 08.00-17.00 çalışan değil, 365 gün 7/24 dolu dolu kullanılacak. İnşallah bizler de bu çorba da tuzu olan insanlar olarak yâd edilmemiz tek kazancımız olacak. 2 hafta önce yeni BUSKİ binası açılışındaydım, ondan önce Beylik Hanı açılışında bulundum. Burada devam eden başka çalışmalar da var. Sağ olsun arkadaşlarımız gerekli çalışma ve faaliyetleri devam ettiriyorlar. İnegöl bütün güzellikleri hak ediyor.?

İNEGÖL BELEDİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJESİ

?İnegöl bütün güzellikleri hak ediyor. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak vereceğimiz desteklerle şehrimizi daha iyi noktalara getireceğiz. Birileri saray diyebilir, mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla dolu. Bir gün aynı şeyler bizim için de ifade edilecek. Önemli olan güzel şeyler bırakabilmektir. Kimseye kalmıyor? Bir İnegöllü, Bursalı olarak bu binadan hizmetimizi alacağız. İşin planlanmasından bitiriliş sürecine kadar emeği, katkısı, desteği olan herkese teşekkür ediyorum. İnegöl Belediyesi tarihinin en büyük projelerinden biri yükseliyor, hayırlı ve uğurlu olsun? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okunan duayla birlikte İnegöl Belediyesi Hizmet Binası ve Kent Meydanı projesinin sembolik olarak temeli atıldı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25