www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SARDUNYA MOBİLYA’DAN DEV ANLAŞMA

SARDUNYA MOBİLYA’DAN DEV ANLAŞMA

İnegöl’ün önemli koltuk üretici firmalarından olan Sardunya Mobilya, İsrail bölgesinde mağazaları bulunan Filistin asıllı Abdellatif Dizayn firmasıyla 1 milyon dolarlık  protokol imzaladı.

İnegöl’ün modern koltuk üreticilerinden olan Sardunya Mobilya, Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesinde ki mağazasında önemli bir işbirliği anlaşması yaptı.

İsrail bölgesinin önemli mobilya firmalarından olan Abdellatif Dizayn’ın sahibi Filistin asıllı Muhammed Abdellatif’in bizzat katıldığı organizasyonda 1 yıllık sözleşme imzalandı.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç,  MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel, İmos Başkanı Okan Güler ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan’ında katıldığı imza töreninde Sardunya Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kırnak, anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgiler aktardı.

2021 yılının Ekim ayına kadar 1 milyon dolarlık koltuk ihracatını İsrail ve Filistin bölgesine yapacaklarını duyuran Kırnak, “ Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle ülke ekonomilerinde ciddi daralmalar yaşanmış, kısmen ülkemizde de sancılar yaşanmasına rağmen, gerek hükümetimizin attığı adımlar gerekse de iş dünyamızın kendine olan inancı nedeniyle bugün sanayilerimizde ki çarklar eskisinden daha hızlı dönmeye başlamıştır.

2019 yılında yaklaşık 25 ülkeye 1 milyon dolarlık ihracat yapan firmamız, pandemiye rağmen  bu yılın ilk 10 ayında 1,5 milyon doları aşmıştır. Yıl sonu hedefimiz ise ihracatta %60’lık bir büyümenin yakalanmasıdır. Firmamızın 2023 yılı hedef ihracat rakamı ise 5 milyon dolardır.

Bugün burada Abdellatif Dizayn firmamızla yapacağımız distribütörlük ile İsrail-Filistin Bölgemize 1 milyon dolarlık mobilya ihracatını öngörmekteyiz. Bu rakamın 2023 yılı sonu itibariyle 2 milyon doları aşması en büyük hedeflerimiz arasındadır. Bu vesileyle İnegöl’ümüze güvenen ve firmamızı tercih eden değerli iş adamamı Muhammed beye huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi

Firma ortakları Mehmet Yavuz ve Ferdi Özdemir ile ihracatta köprü görevi gören Asra Dış Ticaret Firmasının ortakları İbrahim Kırnak ve Yusuf Yasin’e,  firmanın tüm çalışanları ile ilçe ekonomisine yön veren protokol üyelerine minnetlerini sunan Ümit Kırnak, “ Her gün yeni bir heyecanla işe atıldığımız ancak bugün yaşadığımız duygu ve sevincimize ortak olan kıymetli protokolümüzün huzurunda yeni hazırladığımız sözleşmeyi imzalıyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71