SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Sarıkamış şehitlerini anma programı kapsamında Soğuk Cennet Sarıkamış” adlı oyun, Seyrü Keyf Şehir Ve Sanat Tiyatrosu” oyuncuları tarafından sahnelendi.

Bursa Amatör Tiyatro Grubu’nun 16 kişilik kadrosu tarafından sahnelenen oyun, donarak şehit düşen 90 bin askerimizin hayatlarını konu ediyor.

ÖZEN VE ÖZVERİYLE HAZIRLANARAK SERGİLENDİ

Sahnelenen tiyatro oyunu öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Belediyemiz Kültür etkinlikleri kapsamında her ay onlarca etkinlikle ilçe halkımızı buluşturuyoruz. Bu kapsamda sergilenen onlarca tiyatro oyunundan birisi olan ‘Soğuk Cennet Sarıkamış’ adlı tiyatro oyununu da Ocak ayı etkinlikleri kapsamında Sarıkamış harekâtının 100. yılında İnegöllü vatandaşlarımızla buluşturduk. Özen ve özveriyle hazırlayarak sergiledikleri bu güzel ve bir o kadar da anlamlı oyun için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

SARIKAMIŞ RUHU YAŞATILACAK

Sarıkamış ruhunun ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de canlılığını sürdürmesi ve yeni kuşaklara aktarılıp, yaşatılarak unutturulmamasına değinen Taban, böyle bir programla o günü hatırlatmış olduklarını bildirdi.

ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUZ

Taban; “Ben bu vesile ile Sarıkamış’a gitmekte olan ve Allahuekber dağlarında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiğimizi, şahadetlerinin 100. yılında şükran ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

                                                                                                                                             



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00