SARRAFLAR ÇARŞISI BAYRAKLARLA DONATILDI

SARRAFLAR ÇARŞISI BAYRAKLARLA DONATILDI

İnegöl Kuyumcular Derneği yönetimi, ülke genelinde yaşanan terör olaylarının ardından Sarraflar Çarşısı´nı Türk bayraklarıyla donatarak birlik beraberlik mesajları verdiler.

 

Önceki gün Hakkâri´nin Dağlıca bölgesinde 16 askerimizin, dün ise Iğdır´da da 14 polisimizin şehit düştüğü terör saldırılarının ardından İnegöl Kuyumcular Derneği yönetimi, Sarraflar Çarşısı´nın içerisini Türk bayraklarıyla donattılar. Duyarlılık oluşturmak isteyen Çarşı esnafı birlik ve beraberlik mesajları verdi.

?YEKVÜCUT OLARAK VATANIMIZIN BÖLÜNMESİNE MÜSAADE ETMEMELİYİZ?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, ?Biz her şeyden önce çok üzgünüz. Biz bu topraklarda yaşayan insanlar olarak bu tip olayların yaşanmasını arzu etmiyoruz. Biz bu vatanın evlatlarıyız, atalarımız bu, vatan için canlarını vermişler. Millet olarak da biz buna her zaman hazırız. Bayrak asma ve bayrakları çoğaltma nedenlerimizden bir tanesi son anlarda duyduklarımız, askerlerimiz, polislerimiz, evlatlarımız? Yüreğimizde hissediyoruz. Bu tip olayların yaşanmasını arzu etmeyiz. Ülkemizde bu tür olumsuzlukların yaşanması bizim her şeyimizi alt üst ediyor. Millet olarak bu acıyı yürekten hissediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu terör belası sona erer. Askerlerimize, polislerimize ve vatanımızda yaşayan her kim olursa olsun, ?Bu vatan benim´ diyen herkes için bu yarayı içimizde hissediyoruz. Esnaf olarak bu vatan bizim vatanımız, biz her türlü kim olursa olsun herkese kucak açan, her türlü insanla ilişkilerimizi üst seviyede yaşayan, cemiyetlerimizde ve toplumsal ilişkilerimizde asla ve asla ayrım yapmayan esnaf kitleleri olarak bu tip şeyler bizi üzüyor. Bu tip olaylara derinden üzülüyoruz. Allah bu vatana bu acıları yaşatmasın. Toplum olarak çok üzüntülüyüz. İnşallah bu tip olaylar tekrar etmez. Biz vatan olarak, millet olarak el birliği ile sırt sırta olmamız gerekir. Hangi milletten olursa olsun hiç fark etmez biz yekvücut olarak vatanımızın bölünmesine müsaade etmemeliyiz? dedi.

 

?TERÖRE KARŞI NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ?

Sarraflar Çarşısı esnaflarından Kani Kont ise, ?Böyle bir üzücü olaya duyarsız kalmak istemiyoruz. Hepimizin vatan olarak millet olarak yüreğimiz, canımız yanıyor. Buna destek veren dernek yöneticimiz Adem ağabeyimiz ve dernek yönetimimize teşekkür ediyorum.Güzel çarşımızı bayraklarımızla süslediler. Bayrakla süslemekle kalmayalım. Bu terör olayının üzerine ciddi şekilde durmamız gerekiyor. Ne yapılması gerekiyorsa Kuyumcular Çarşısı olarak yapmaya hazırız. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin yakınlarına baş sağlığı diliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68