Satana hapis, yakalatana ikramiye

Satana hapis, yakalatana ikramiye

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, ekonomiye büyük zarar veren kaçak sigara satışının önüne geçilmesi için kısa süre önce yürürlüğe giren önlemlerin, kaçakçılıkla yapılan mücadeleye büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Gündemden düşmeyen sigara ve akaryakıt kaçakçılığı nedeniyle devletin milyarlarca lira vergi kaybına uğradığını söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, kaçakçılığı önlemek amacıyla devletin sürekli yeni tedbirleri hayata geçirdiğini de söyledi.

 

CEZALAR ARTTI

Anıl, 28 Mart 2013 tarihli 6455 Sayılı Kanun ile kaçakçılık suçları ile ilgili ceza ve yaptırımlar ağırlaştırıldığını hatırlattı. Bu kanun ile 4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunundaki suçların 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamına alındığını hatırlatarak, “Böylece kaçakçılık suçu işleyenlere verilen hapis cezaları üç yıldan daha az olmayacak şekilde artırıldı. Ayrıca verilen cezanın ertelenmesi imkânın ortadan kalktı” dedi.

 

KAÇAK SİGARA YAKALAYAN VE YAKALATANA ÖDÜL DE GELDİ

Kaçakçılık ile mücadelede, caydırıcı ceza mekanizmasının hayata geçirilmesinin ardından bu yıl 15 Temmuz’da yürürlüğe giren 5607 Sayılı kanundaki değişiklikle de, kaçak sigarayı yakalayan ve yakalatanlara ödül uygulamasına da gidildiğini vurgulayan Anıl, “Bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Alo 136 ihbar hattı, 7/24 hizmet verecek. Böylece kaçakçılıkla mücadelede önemli bir adım daha atıldı” şeklinde konuştu.

 

HEPİMİZ HASSAS OLMALIYIZ

Kaçakçılığa karşı herkesin daha da hassas olması gerektiğinin altını çizen Başkan Anıl, el birliğiyle kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Kayıt dışı çalışanların veya kaçak malları satanların ekonomiye büyük zarar verdiğini ve dürüst çalışanlara karşı haksız rekabet içinde olduğunu belirten Metin Anıl, “Kaçakçılık yapanlara ve kayıt dışı çalışanlara hiçbir şekilde fırsat vermemeliyiz. Bu konuda hepimiz dayanışma içinde olmalıyız” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07