Satılmayan kurbanları Et ve Süt Kurumu Aldı

Satılmayan kurbanları  Et ve Süt Kurumu Aldı

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi, İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, "Üretici ayağından gelen zamları üst üste koyduğumuzda, bir dananın maliyeti 29 TL´yi aştı. Bu üretici ekmek yemeyecek mi? Kimse bedavaya çalışmaz

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şaban Çetizli, ?Geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramımızı idrak ettik. Kurban Bayramında yapılan kurban kesimlerinde, daha önce yaptığımız açıklamalarda ki gibi beklentilerimiz doğru çıktı. Kurbanlık yeterli sayıda var diye beyan etmiştik. Çok fiyat isteyerek kendi malınızı satmakta zorlanmayın, vatandaşı da zor duruma düşürmeyin demiştik. Tabi ki beklentimizin doğru orantıda çıktığını raporlarda gördük. Elde kalan az sayıda olan hayvanlarımızın genel merkez olarak yapmış olduğumuz görüşmelerde sayın bakanımız Et ve Süt Kurumuna küçükbaş ve büyükbaş hayvanları alacağız ve hepsini keseğiz, paralarını da nakit ödeyeceğiz diye talimat vermişti. Bu durumda da yapmış olduğumuz görüşmelerde yapılan müracaatlar değerlendirilmiş ve fazlalık olan hayvan kesilmiştir? dedi. 

ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ

?Genel duruma baktığımız da kesim fiyatlarımız da yükselmeler var? diyerek konuşmasını sürdüren Çetizli, ?Kasap dükkânlarında ki et fiyatlarının düşmesini beklerken bu şekilde yukarıya çıktığını görüyoruz, buda bizleri rahatsız ediyor. Üretici ayağından gelen zamları üst üste koyduğumuzda, bir dananın maliyeti 29 TL´yi aştı. Bu üretici ekmek yemeyecek mi? Kimse bedavaya çalışmaz. Bu nedenle dana kesim fiyatların 32 TL´ye çıktığını gördük. Pazartesi gününden sonra bu fiyatların 34-35 TL´ye çıkacağını zannediyorum. Üreticimiz daha çok desteklenmeli. Üretime yönlenmediğimiz takdirde bu sıkıntıları yaşayacağız. Taşıma su ile değirmen dönmeyeceğini ben Şaban Çetizli olarak her yerde anlatmışımdır. Ama maalesef ithalattan vazgeçemedik. Hem paramız gidiyor, hem üretmemiş oluyoruz, bu da bizi üzüyor? diye konuştu.

SÜT 1.70 KURUŞ

Çetizli konuşmasını şöyle sürdürdü, ?Ağustos başında süt 1.70 kuruştu ama artı soğutma ve nakliye giderleri de buna dâhil edilecekti, sanayicilerimiz bunu kabul etmedi ve almama kararı verdi. Sonra görüşüldü ve Ağustos´un 16´sından itibaren süt 1.70 kuruş olarak ilan edildi.?

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07