Satrancın Şampiyonu Altın Nesil

Satrancın Şampiyonu Altın Nesil

Altın Nesil Okulları, ?Okullar Hayat Bulsun? projesi kapsamında her okulun 5 ve 6. Sınıf öğrencilerinin katıldığı satranç turnuvasında birincilik elde ederek büyük bir başarı yakaladı.

 Geçtiğimiz hafta Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürdürülen ?Okullar Hayat Bulsun? projesi kapsamında her okulun 5 ve 6. sınıf satranç birincileri arasında düzenlenen satranç turnuvasında Altın Nesil Okulları 5. sınıf öğrencisi Kaan Talha Cingü İnegöl ortaokul öğrencileri arasında turnuvayı birinci olarak tamamlamayı başardı.

Kategorisinde ilçe şampiyonu olan Kaan Talha Cingü, Bursa ve çevre bölgelerinde birinci olan 5. sınıf bölge şampiyonlarıyla, İnegöl´ü temsilen Bursa´da yarışma hak kazandı. İlçe genelinde düzenlenen tüm turnuvalarda çeşitli dereceler elde eden Altın Nesilli öğrenciler, bu turnuvada da geleneği bozmayarak birinciliği bırakmadılar. Böylelikle deneyimlerini artırarak il genelinde ve ulusal olarak düzenlenen tüm turnuvalarda da İnegöl´ün adını duyurmayı sürdürdüler. Anasınıfından lise son sınıfa kadar her kademede hem ders olarak hem de atölye çalışmalarında satranç becerilerini geliştiren Altın Nesilli öğrenciler, düzenlenen turnuvalarda bu çalışmaların farkını elde ettikleri başarılarla ortaya koyuyorlar.

 Turnuva sonunda başarı elde eden öğrenciler ödüllerini ve hediyelerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Orhan Çelik ve Eşref Arısoy´dan aldılar.

 Erken yaşta satranca başlamanın öneminden bahseden TSF İnegöl Satranç Temsilcisi Temel Başol,  gerek akademik anlamda gerekse zihinsel gelişim açısından satrancın çok etkili bir spor dalı olduğunun altını çizerek bu yöndeki çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32