ŞAVŞATLILAR MADENCİLER İÇİN MEVLİT OKUTTU

ŞAVŞATLILAR MADENCİLER İÇİN MEVLİT OKUTTU

İnegöl Şavşatlılar Derneği, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından hayatını kaybeden maden işçileri için mevlit okuttu.

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında ölü sayısı her geçen gün artmaya devam ederken, İnegöl’deki vatandaşların ve STK’ların Soma için yaptığı etkinlik ve mevlitler de devam ediyor. Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisi için İnegöl Şavşatlılar Derneği tarafından Cuma akşamı dernek lokalinde mevlit okutuldu.

Esentepe cami imam hatibi Halit Durmuş, Mesudiye cami imam hatibi Şerafettin Sayar ile Bilali Habeşi cami imam hatibi Naci Zengin’in okuduğu mevlide, Dernek Başkanı Metin Elmacı ile üyeler katıldı.

Okunan mevlidin ardından hayatını kaybeden madenciler için dua yapılırken, mevlidin ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Metin Elmacı, “Manisa ilimizin Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında birçok işçimiz hayatını kaybederken, halen göçük altında olan kardeşlerimiz var. Soma faciasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve ülkemiz insanına sabrı cemil niyaz diliyorum. Cenab-ı Mevla’m memleketimize bu tür afetler bir daha göstermesin. Mevla’m, hayatını kaybeden madencilerin ailelerine dayanma gücü versin” dedi.

Başkan Metin Elmacı, derneklerinin kurulduğu günden bu yana her türlü sosyal faaliyete imza attığını kaydederek; “Bugünde Soma’da hayatını kaybeden madenciler için mevlit okutuyoruz. Dernek olarak her türlü dini ve milli günlerimizde etkinliklerimiz olacak” diye konuştu. Mevlidin sonunda katılanlara lokum ikram edildi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68