Şavşatlılardan Aşure İkramı

Şavşatlılardan Aşure İkramı

İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Muharrem ayı münasebeti ile üyelerine aşure ikramında bulundular.

Dernek binasında düzenlenen aşure etkinliğine Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ve yönetim kurulu üyeleri, Emniyet Müdürü İlhami Araali ile dernek üyeleri katıldı.

Mevlid-i Şerif ile başlayan programda daha sonra dua yapıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, katılanlara aşure ikram edildi.

İNEGÖL AŞUREYE BENZİYOR

Programda konuşan İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Durmuş Aydın, ?Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığımız destekle değişik çalışmaları yapıyoruz. Şenlikler, futbol turnuvaları gibi farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu günde aşure programımız var. Muharrem ayımız mübarek olsun. İnegölde aşureye benziyor. Bizde aşureye tatmaya vermeye çalışıyoruz. Dernek yeni bina çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz bu ayda temelini atmaktı. Ancak 174 metre kare olan arsamızı, İnegöl Belediyesine ait arsa ile takas yaptık. Yeni dernek binamızı üniversitenin olduğu 600 metrekarelik alanda yapacağız. Bize destek veren belediyemize teşekkür ediyorum? dedi.

GÖNÜL ALMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, ?Aşure vesilesiyle bir araya geldik. Birçok derneğin etkinliğine de katılıyoruz. Birlik ve beraberliğe vurgu yapmaya çalışıyoruz. Aşurenin tatları gibi bir araya geldik, gelmeye devam ediyoruz. Bu güzelliğin artarak devam etmesini arzu ediyorum. Paylaşamayacağımız yada ayrışacağımız hiçbir şey olmadığını düşünüyorum. 3 günlük dünyada gönülleri kırmaya gerek yok, aksine gönül almaya daha fazla ihtiyacımız var? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07