ŞAVŞATLILARDAN ÖĞRETMENLERE ÖZEL GECE

ŞAVŞATLILARDAN ÖĞRETMENLERE ÖZEL GECE

24 Kasım öğretmenler gününe özel bir programı düzenleyen İnegöl Şavşatlılar Derneği öğretmenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Çeşitli etkinlikler, konuşmalar, şiirler ve halk oyunlarının yer aldığı gecede, emekli eğitimcilere de plaket takdim edildi.

Şavşatlılar Derneği Gençlik Kollarının organize ettiği ve dernek lokalinde gerçekleştirilen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Salih Berber ve çok sayıda öğretmen katılırken, Şavşatlılar Derneği üyeleri de programda hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Durmuş Aydın, İnegöl Şavşatlılar derneği yönetiminin göreve geldiği günden bu yana pancarcı şenliği kültür park yaz etkinlikleri ve ramazan etkinlikleri gibi etkinliklerde bulunduklarını söyledi. Yaz sezonunun bitmesi ile yeni faaliyetlere girdiklerini belirten Aydın, “İlk önce demokratik bir ortamda gençlik kolları seçimini yaptık. Gençlik kolları yönetiminde öğretmenler, esnaflar, memurlar ve işçiler yer aldı. Biz Dernek Yönetimi ve tüm Şavşatlılar olarak, İnegöl Şavşatlılar Derneği gençlerine güveniyoruz. Yeni gençlik kolları yönetimi daha birçok iş başaracak, ilk olarak da öğretmenler günü ile ilgili program yaptılar. Bu organizasyondan dolayı kendilerini kutluyorum” dedi. Aydın, sadece Artvinli öğretmenleri değil, bütün okul müdürlerini ve öğretmenleri programa davet ettiklerini ifade ederek, “Şavşatlılar Derneğini, sadece Şavşatlılara değil, bütün İnegöl’e hitap ediyor. 24 Kasım 1928’de başöğretmenliği kabul eden Mustafa Kemal Atatürk, savaş zamanında iyi bir asker ve komutan olduğu gibi, eğitimde de başöğretmen oldu” dedi.

Programa konuk olarak katılan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel ise, öğretmenleri anlatmak için bildiği kelimelerin yetmeyeceğini söyleyerek, hükümet olarak da gözlerinin ilk aradığı kişilerin öğretmenler olduğunu ifade etti. Yel, konuşmasını tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak tamamladı.

 

Konuşmaların ardından şiirler ve halk oyunları ile devam eden programda, emekli eğitimcilere de plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından salonda bulunan tüm öğretmenlere karanfil dağıtılırken, düzenlenen etkinlik Gençlik Kolları Başkanı Zafer Yaşar’ın konuşmasıyla son buldu. Yaşar, bu programı yaptıkları için mutlu olduklarını ve bundan sonrada birçok farklı çalışmayla yeniden böyle güzel etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade ederken, tüm Şavşatlı gençleri derneğe davet etti.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24