ŞAVŞATLILARDAN SEMAZENLİ SİHİRBAZLI AŞURE PROGRAMI

ŞAVŞATLILARDAN SEMAZENLİ SİHİRBAZLI AŞURE PROGRAMI

İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yılda 3.sü gerçekleştirilen aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlikte hazırlanan bin kişilik aşure misafirlere dağıtılırken, semazenlerin ve Sihirbaz Apturinin illüzy

İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından aşure etkinliği düzenlendi. Kuranı Kerim’in okunmasının ardından konuşan Müftü Vekili Hasan Tanrıkulu, sadece Müslümanların değil, insanlığın hayatında son derece önemli olayların geliştiği ve adete insanlık için bir dönüm noktası olarak algılanan mübarek bir ay olan Muharrem ayının içerisinde aşure gününün gerçekleştirildiğini ifade ederek, “İslam dininin en bariz özelliklerinden biri de evrensel bir din oluşumuzdur. Biz mahalli, bölgesel bir din değil, küresel bir diniz. Peygamber efendimiz de küresel bir peygamberdir. Bundan dolayı biz Müslümanlar, hiçbir peygamberi inanç dünyamızdan dışlamayız. Evrensel inancımızın gereği olarak Hz. Âdem’den Hz. Hüseyin’e kadar peygamberler tarihi ve peygamberimizden sonraki İslam tarihine baktığımız da kutladığımız aşure gününde, sadece Müslümanları değil, insanlığı ilgilendiren tarihi olayları görüyoruz” dedi.

Geçen yıl 20 öğrenciye burs verdik

İnegöl Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Metin Elmacı ise, derneğin kuruluşundan bu güne kadar güzel hizmetlere imza attığını aktararak, “İş adamlarımızın ve üyelerimizin yapmış olduğu katkılarla her Ramazan ve diğer önemli günlerde ihtiyaç sahibi insanlara yardım yapılmaktadır. Geçen yıl 20 öğrenciye burs verdik. Bu yıl da vereceğiz. Her Ramazan derneğimizde iftar programı düzenliyoruz. Kurtuluş gecemizle alakalı bu sene program icra ettik. Geleneksel pancarcı şenliğini her geçen yıl daha güzel kutluyoruz. Derneğimizin bünyesinde bir gençlik komisyonu kuruldu. Komisyonumuz 24 Kasım öğretmenler gününde ilk etkinliğini yaptı. Yine gençlerimizi kahve ortamından kurtarmak, birlik ve beraberlik duygularını perçinleştirmek üzere gençlik komisyonumuzun düzenlediği halı saha turnuvası devam ediyor. Belediyemizin tertip ettiği her türlü etkinliğe katılıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Gürsu Müftüsü İsmail Yıldırım’ın dua yapmasının ardından hazırlanan bin kişilik aşure misafirlere ikram edildi. Özpaş Düğün salonunda Pazar günü düzenlenen etkinlikte İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği semazenlerinin sunduğu gösteriler büyük beğeni toplarken, Sihirbaz Apturinin illüzyonist gösterisi büyük alkış aldı.

 

 



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24