www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞAVŞAT´TAN AKTAŞ´A İADE-İ ZİYARET

ŞAVŞAT´TAN AKTAŞ´A İADE-İ ZİYARET

Artvin Şavşat Belediye Başkanı A.Sinan Öztürk ve Başkan Yardımcısı Özcan Aslan,kısa süre önce Şavşat´ta ağırladıkları İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

 

Ziyarette İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ile İnegöl Şavşatlılar Derneği Başkanı Metin Elmacı ve dernek üyeleri de hazır bulundu.

İADE-İ ZİYARET

Ziyaret esnasında bazı açıklamalarda bulunan Şavşat Belediye Başkanı A.Sinan Öztürk; ?Öncelikle Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a bizi kabul ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Daha önceden Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Şavşat´a teşrif etmişler ve bizleri oldukça onurlandırmışlardı. Başkanımızı ilçemizde misafir etmekten oldukça memnun kalmıştık. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizde bir vesileyle hem Başkanımıza hem de İnegöllü hemşerilerimize iade-i ziyarette bulunmak istedik. Bu vesileyle şu an aranızdayız.  Malumunuz İnegöl Belediyesi ile Şavşat Belediyesi kardeş Belediye oldular. Bu kardeşliğimizin daim olması en büyük dileğimiz? dedi.

İNEGÖLLÜLERİ ŞAVŞAT´A DAVET ETİ

Öztürk; ?Hem başkanımızı şahsında tüm İnegöllü vatandaşlarımızı hem de İnegöl´de yaşayan Şavşatlı hemşerilerimizi tekrardan sakin şehrimiz olan Şavşat´ta misafir etmek istiyoruz. Bu vesileyle tekrardan başkanımıza bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum? şeklinde konuştu.

AKTAŞ´TAN ÖZTÜRK´E ?MİSAFİRPERVERLİK? TEŞEKKÜRÜ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; ?Öncelikle Şavşat Belediye Başkanımıza ve değerli ekibine İnegöl´ümüze hoş geldiniz demek istiyorum. Hepinizin bildiği gibi kısa bir süre önce hem İnegöl Şavşatlılar Derneği Başkanımız ve yönetimden arkadaşlar ile hem de İnegöl Posoflular Derneği Başkanımız ve meclis üyelerimiz ile beraber 11 kişilik bir heyetle 3 günlük Şavşat ve Posof ziyaretimiz olmuştu. Basında da gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret yer almıştı. Gerçekten hem Şavşat Belediye Başkanımıza, hem de Posof Belediye Başkanımıza misafirperverlikleri için yürekten teşekkür ediyorum? diye konuştu.

KEPÇE TALEBİNDE BULUNDULAR

Aktaş; ?Gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerde incelemelerde bulunmuş, bazı tespitler yapmış ve yapılacak çalışmalar ile alakalı önemli kararlar almıştık. Posof Belediye Başkanımız bizden bir iş makinası talebinde bulunmuştu. Geçen hafta da iş makinasını Posof´a gönderdik. Şimdi de Şavşat Belediyemizin bizden bir kepçe talebi oldu. Bununla alakalı araştırmalarımızı yapıyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde bu işi de sonuçlandırıp kendilerine bu iş makinasını temin edeceğiz. Bunun yanında farklı projeleri hayata geçirmek için İnegöl Belediyesi marifetiyle yapılabilecek çalışmalar ile alakalı daha önce İnegöl Şavşatlılar Derneği üyesi olan proje uzmanı arkadaşlar ile istişare toplantısı yapmıştık. Bugün de yapılacak bu çalışmaları kısaca değerlendirdik? ifadelerini kullandı.

?KARDEŞ ŞEHİR?

Aktaş konuşmasının devamında; ?Şavşat Belediye Başkanımız yaklaşık bir haftadır Ankara ve İstanbul gibi farklı şehirlerde önemli ziyaretler gerçekleştiriyor. Hem Bakanlıklarla, hem de STK´larla görüşmeler yapıyor. Bugün İnegöl´ümüze de geldi. Ziyaret sonrası kendileri İnegöl Şavşatlılar Derneğinde dernek mensuplarıyla da bir araya gelecek. Ben kendilerine kardeş şehir İnegöl´e geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Tabi Şavşat gerçekten güzel bir ilçemiz. Ülkemizin her şehrinin ayrı bir güzelliği var ama Şavşat gerçekten deyim yerindeyse yeşillikler içerisinde yaşanılası çok güzel bir şehir. Bu güzel şehri bizzat görme imkânına sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz? dedi.

İNEGÖL´DE ÇOK YOĞUN ŞAVŞATLI NÜFUSU VAR

Aktaş son olarak; ?İnegöl´de yaşayan çok yoğun bir Şavşatlı nüfus var. Dolayısıyla Başkanımızın bu ziyaretinin de bu manada çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. İnşallah hemşerileriyle buluşacak ve onlar ile beraber olacak. Bu vesileyle de ben kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum. Bu kardeşliğin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Her ortamda söylediğim gibi tüm dostlarımızın da özellikle Şavşatlı olanlar başta olmak üzere Şavşat´a, Artvin´e Sıla-i Rahim yapması noktasında ben bir kez daha hatırlatma yapmak istiyorum. Bu güzel yerleri gidip görmek lazım. Oradan kopmadan, orası ile irtibatı her zaman devam ettirmek lazım. İnşallah Şavşat ile gerçekleştirdiğimiz bu kardeş şehir olma ile aramızdaki dostluklar ve beraberlikler sağlamlaşır. Aynı zamanda kurulacak bu bağ ile Şavşat´a gidiş gelişlerin artmasına da bir nebzede olsa vesile oluruz diye düşünüyorum. Tekrar Şavşat Belediye Başkanımıza ve ekibine hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum? açıklamalarında bulundu.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00