www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Saygısızlık Karşılıksız Kalmayacak?

?Saygısızlık Karşılıksız Kalmayacak?

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, Hollanda krizine ilişkin olarak; ?Özrü kabahatinden büyük olan bu gayri ahlaki durumun hesabı gerektiği şekilde sorulacaktır? dedi.

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, önceki gün yaşanan Hollanda krizi ile ilgili yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 GAYRİ AHLAKİ BİR DURUM

Konu ile ilgili konuşan Başkan Demirel, ?11 Mart 2017 Cumartesi günü Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa´da mevcut 245 bin kayıtlı Türk seçmenin olduğu Hollanda´da seçmenlerimiz ile buluşmak üzere yazılı izin ile Rotterdam´a gitmişler ve maalesef inişlerine kamu düzeni ve güvenlik gibi sığ bir mazerete dayandırılarak izin verilmemiştir. Bu bir skandal olup, diplomasi nezaketinden uzak, utanç vericidir, hiçbir mazereti olamaz. Bu olumsuz gelişmeye ilk ve en güçlü tepki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından dünya kamuoyuna, herkesin anlayabileceği düzeyde verilmiştir. Başbakanımız ve hükümetimiz konu hakkındaki rahatsızlığını ciddi şekilde beyan etmiştir. Özrü kabahatinden büyük olan bu gayri ahlaki durumun hesabı gerektiği şekilde sorulacaktır.?

 BAŞKONSOLOSLUKLAR AİT OLDUKLARI ÜLKENİN TOPRAĞIDIR

?Viyana sözleşmesine göre, başkonsolosluklar ait oldukları ülkelerin toprağıdır. Bakanlarımızın kendi toprağımız olan Başkonsolosluğa alınmama terbiyesizliğine, Maslahatgüzarımızı ve Başkonsolosumuzu büyükelçilik aracında engelleyip tutuklamaları kabul edilemez bir davranıştır. Hollanda bu referandumdan sonra Türkiye´deki ekonomik büyümeden, sosyal, bireysel hak ve özgürlüklerin artmasından rahatsızlık duymaktadır. Vesayetten kurtularak kendini daha iyi temsil ve ifade edebilen Cumhurun egemen olacağı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, dünya mazlumlarının ümidi, zalimlerin korkusu olacaktır. Hollanda ve işbirlikçileri iyi biliyorlar ki 17 Nisan sabahı karşılarında kolay lokma olmayan güçlü bir Türkiye olacaktır.?

 ?MİLLETİMİZE YAPILIŞ BİR TERBİYESİZLİKTİR?

?Yaklaşık 4 asırlık bir dostluğa ket vuran, bir özür ile telafisi mümkün olmayan bu üzücü gelişmeler, temel hak ve hürriyetlere aykırı olduğu gibi dünyaya pınarı, çınarı ve medeniyeti götüren, hiçbir zaman dil, din, ırk ayrımı yapmadan sadece insanı merkeze alan ve ?İnsanı yaşat ki devlet yaşayın´ diyen ecdadın torunlarına köpeklerle saldırmış olması bizleri derinden üzmüştür. Hollandalı (Barış Gücü?) askerlerinin 11 Temmuz 1995´te Srebrenitsa katliamında güvenli bölgede kendilerine teslim edilen Müslüman halka yaptıkları ihanet hala hafızalarda tazeliğini korumaktadır. Bu derece güvensiz ve Müslüman karşıtı Hollanda´ya hak ettiği cezanın verileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Hükümetimiz konu hakkındaki gelişmeleri başından beri titizlikle takip etmektedir. Bu üzücü olay partiler üstü ve milletimize yapılmış bir terbiyesizliktir. Yurtdışındaki ve yurtiçindeki vatandaşlarımızın uyanık olmalarını, bu ve benzeri tahriklere asla kapılmamalarını rica eder, saygılar sunarım? ifadelerini kullandı.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00