Sazan Yavruları Şipali Göletine Bırakıldı

Sazan Yavruları Şipali Göletine Bırakıldı

Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Şipali Mahallesi´ndeki gölete 3 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yurt genelindeki doğal göl ve göletlerde amatör ve sportif su ürünleri avcılığının geliştirilmesi amacıyla yürüttüğü balıklandırma çalışmaları kapsamında İlçe Müdürlüğünce balıklandırma çalışması yapıldı. Bakanlık tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla uygulamaya konulan ?Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi´ kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından temin edilen, 3 bin adet sazan yavrusu, İlçe Müdürlüğü personeli tarafından Şipali Mahallesi´ndeki gölete salındı.

DÖNGÜ SAĞLANACAK

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İbrahim Ekren konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, ?Sulama amaçlı yapılan göletler balıklandırılarak, atıl durumda olan su kaynakları balıkçılık üretimine kazandırılmış, ülkemizde eksikliği hissedilen amatör ve sportif su ürünleri avcılık alanlarının ilçemizde oluşturulması yönünde önemli bir adım atılmıştır. Balıklandırma çalışmaları ile sportif avcılığın gelişmesi sağlanırken, ülkemizde yeni gelişmekte olan sportif balıkçılık turizmi için de altyapı oluşturulmasına katkı sağlanmakta, aynı zamanda rezervuarın popülâsyonunda da olumlu yönde gelişme sağlamaktadır. Vatandaşlarımıza ve köylümüze düşen görev, doğal göl ve göletlere bırakılan bu yavruların korunmasına yardımcı olunması ve bunların büyüyerek en azından bir kez üremesine fırsat verilerek, doğal üreme döngüsünü sağlamaktır? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07