www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sebzeler El Yakıyor

Sebzeler El Yakıyor

İnegöl pazarlarında domates kalitesine göre 4-5 lirayı bulurken, biberin fiyatı 6 liraya dayanmış durumda.

İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, İnegöl pazarlarındaki son durum ve yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

SEBZE FİYATLARI DEĞİŞKENLİĞİNİ KORUYOR

Konu ile ilgili konuşan Başkan Durgut, ?Kış mevsimindeyiz. Ocak ayı sonlarına geldik. Domates fiyatları değişken. 1 liradan 5-6 liraya kadar domates mevcut. Kaliteli mal iyi para ediyor. İnegöl´de orta seviyede domatesler var pazarda. Biberlere baktığımızda 6 lira civarında dolanıyor. Salatalık geçtiğimiz hafta 2,5 liraya kadar düştü, Cumartesi günü yine 3,5 lira oldu. Şuan tezgâhlarda 4 liradan satılıyor. Meyveler artık tezgâhlardan çekiliyor. Mandalina 3,5-4 liraya var. Artık portakallar toplanıyor, 2 lira civarında dolanıyor. Meyveler genelde sabit bir orandadır, portakal geçen sene de aynı paraydı, ondan önce de aynı paraydı, fazla değişmez. Meyve fiyatlarında pek oynama olmaz. Yaz meyvesi gibi değildir. Yaz meyvesi erik, kiraz falan değişebiliyor ama kış meyvelerinde fazla değişim olmuyor. 2,5-3 liraya yerli muz bulabiliyorsunuz, şuan muzun zamanı. Muz ve mandalina şuan ucuz durumda? dedi.

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Pazarcılar anlamında zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını belirtenDurgut, ?Yer ücretlerinden dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Metrekare uygulamasına geçilince fiyatlar değişken oldu. Esnaf uzun süredir zamsız çalışıyordu. İnegöl´ün en düşük pazarlarından biri olan Mesudiye pazarında ciddi zam oldu. En pahalı zammı orada uyguladılar. Pazartesi ve Mesudiye pazarlarının fiyatları geri çekilirse, metrekare derinlikleri 2´den hesaplanırsa sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyoruz. Dilekçeyle başvurduğumuzda uygun görülmedi. Bu konunun üzerinde duracağız.Perşembe pazarında sıkıntılar devam ediyor. Üzerinin kapanmasına rağmen yağan kar ve yağmur, rüzgâr ile beraber havalandırmalardan olduğu gibi içeri giriyor. Duvara sıfır yapmışlar, içeri kar geliyor. Esnaf da yaşadığı mağduriyeti bize aktarıyor, eleştiriyor. Çok cereyan yapıyor, ciddi soğuk yaşanıyor, bu sıkıntı giderilmedi. Köylü pazarının olduğu bölgenin kapanması lazım. Cereyanda kalmak dışarıda kalmaktan daha kötü? Bu sıkıntının giderilmesini istiyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25