www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SEÇİMLERE İTİRAZ YAĞDI

SEÇİMLERE İTİRAZ YAĞDI

30 Mart yerel seçimleri sonrası İnegöl’de resmi sonuçlar açıklanmadan önce AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi’nin sandıklara itiraz ettikleri öğrenildi. İtirazlar sonucu 14 sandığın tutanakları yeniden gözden geçirildi, bir sandık ise tekrar

30 Mart Pazar günü yapılan seçimlerin ardından, 3 günlük itiraz süresi içerisinde AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi yönetimlerinin İlçe Seçim Kurulu’na sandıklarla ilgili itiraz ettiği öğrenildi. İtirazlar neticesinde 14 sandığın tutanakları tekrar gözden geçirildi. 1 sandık ise baştan sayıldı.

 

İnegöl Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına yapılan itirazlar üzerine merkez, köy ve beldelerdeki 14 sandıktaki Büyükşehir Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve İnegöl Belediye Başkanı oylarının bulunduğu tutanaklar, görevlilerce tekrar baştan hazırlandı.

 

OYLAR YIRTIK ÇIKINCA SEÇİMİ KAYBETTİ

İtirazlar sadece siyasi partilerden gelmedi. Muhtarlık seçimleriyle ilgili de itirazlar oldu. İnegöl’e bağlı Eymir mahallesinde ise ilginç bir olay yaşandı. Seçim sonuçlarına göre iki muhtar adayı arasında oy beraberliği çıktı. Sandık sonucuna göre Eymir Muhtarlığına aday olan mevcut Muhtar İhsan Kılıç ile Abdullah Yaşar’ın oyları 108’er olunca, Eymir’in sandık oyları tekrar sayıldı. Sayım sırasında Muhtar adayı İhsan Kılıç’ın 3 pusulasının tamamen ikiye ayrılmış şekilde yırtık olduğu tespit edilince, bu 3 oy geçersiz sayıldı. 3 oyun geçersiz sayılması üzerine Abdullah Yaşar, 3 oy farkla muhtarlık görevine seçildi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00