Seçmen kağıdı çıkmayınca oy kullanamadılar

Seçmen kağıdı çıkmayınca oy kullanamadılar

Cuma Mahallesi'nde ikamet eden Erceylan ailesi, yerel seçimlerde oy kullandıklarını fakat Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan karışıklıklar nedeni ile oy kullanamadıklarını belirterek bu sorunun nedeninin araştırılmasını istediler.

Cuma Mahallesi’nde ikamet eden bir aile, seçim kâğıtlarının çıkmaması nedeni ile ilgili kurumlara başvuru yapmalarına rağmen Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanamadı. Yerel seçimlerde oy kullandıklarını belirten aile fertlerinden Uğur Erceylan yaşananlardan dolayı üzüntü duyduklarını ifade ederek bu karışıklığın nedeninin araştırılmasını istedi.

 

“SEÇMEN KÂĞIDINIZ BULUNMUYOR VE OY KULLANAMAZSINIZ”

Oy kullanamadığı için vatandaşlık görevlerinden birini yerine getiremediğini ifade eden Uğur Erceylan, “Seçmen kâğıtlarının bize ulaşmadığı için muhtarlığa başvurdum. Oradan da YSK’ya yönlendirildim. Ve orada bana, ‘Seçmen kâğıdınız bulunmuyor ve oy kullanamazsınız’ dediler. Bunun nedeninin ise ikamet ettiğimiz bir mekânın söz konusu olmadığını söylediler. Ama bu trajikomik bir vaka. Bunun nedeni ise geçtiğimiz yerel seçimlerde böyle bir şey söz konusu bile olmadı ve oyumuzu ailecek kullandık. 7 senedir aynı adreste oturmamıza rağmen böyle bir olayın olması bizi son derece üzüyor. Oy kullanamasam da gönlüm Recep Tayyip Erdoğan’dan yana” dedi.

 

AŞIRI ANORMAL

Böyle karışıklıkların yaşanmaması için ilgili makamların araştırmalarını iyi yapmaları gerektiğini aktaran Erceylan, “Vatandaşlık görevlerimizden birini yerine getiremedik. Bu olaya sebep olanlar araştırılmalı. Önümüzdeki seçimlerde de böyle karışıklıkların yaşanması ülkemizde büyük üzüntülere sebep olabilir. Seçmen kâğıdı gibi önemli bir şeyin elimize ulaşmaması gerçekten anormal bir olay. Hele ki yerel seçimlerde oy kullanan bir ailenin buna maruz kalması aşırı anormal bir olay” şeklinde konuştu.

 

TAYYİP ERDOĞAN SEÇİMİ 3 OYLA KAYBETMEZ

Seçim mağduru Uğur Erceylan, “Belki biz oy kullanamadık ama emin olun Başbakanımız kesinlikle seçimi kazanacak. Recep Tayyip Erdoğan, seçimi 3 kişiyle kaybetmez. Ve eminim ki, Başbakanımız Cumhurbaşkanı olacak” dedi.

 



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00