Sefer Tasları İle İftarlık Yemek Taşıyorlar

Sefer Tasları İle İftarlık Yemek Taşıyorlar

Beşir Derneği tarafından başlatılan; ?Bir kap, bir kalp´ projesi ile Bursa´nın İnegöl ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, evlerinde iftar için hazırladıkları yemeklerin bir kısmını sefer taslarına koyarak, Beşir Derneği gönüllüleri aracılığı ile ihtiyaç sa

İnegöl´de kendi evlerinde iftar yapan aileler, kendileri için hazırladığı yemeklerin bir kısmını Beşir Derneği aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yapılan bu uygulama İnegöl´de geniş yankı bulurken, Beşir Derneği aracılığı ile binlerce sofra kuruluyor.

Bu İşi Allah Rızasını Kazanmak İçin Yapıyoruz

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Beşir Derneği İnegöl Temsilciliği gönüllüsü Recep Deniz, ?Beşir Derneği olarak bizler yardımsever vatandaşlarımız ile mazlumlar arasında köprü görevi görüyoruz. Vatandaşlarımızın hayrına vesile olmak ve hayırlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak bizim asli görevimiz. Her yıl yaptığımız yardımlar ile görevimizi yerine getiriyoruz. Bu işi Allah rızasını kazanmak için yapıyoruz? dedi.

Güzel Görüntüler Ortaya Çıkıyor

?Bir kap, bir kal´ projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Deniz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: ?Bir kap, bir kalp projesi birkaç yıldır Ramazan ayında devam ediyor. Zaten bu proje Ramazan ayına özel bir proje. Yardımsever aileler bizlere ulaşıyorlar. Kendileri iftarda hangi yemeği yiyeceklerse, aynı yemekten kaplara koyarak bizlere veriyorlar. Bizlerde almış olduğumuz kapları ihtiyaç sahiplerine götürüyoruz. İhtiyaç sahipleri de kendilerine iftar kabı gönderenlere dualar ediyor. Güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Yani bir aile ne yiyorsa aynı yemeği ihtiyaç sahibine de gönderiyor. Yani kendi sofrasında ağırlamış gibi oluyor?

Siz Hazırlayın, Biz Ulaştıralım

Deniz, ?Ramazan´ın bereketi donatır evleri. Tatlı bir telaş kaplar haneleri. En leziz yemekler pişirilir, en mükellef sofralar kurulur, en derin niyazlar edilir. Diğer tarafta burukluk hâkimdir. Mahzun ve mahcup gönüller bir müjde, bir beşir beklemektedir. Buharı üstünde sıcak bir çorba, sevgiyle pişirilmiş aş, hamuru kardeşlikle yoğurulmuş ekmek ve paylaştıkça çoğalan iftar sevincinin yaşanması için elimizden geleni yapıyoruz. Hep birlikte birileri için bir şeyler yapalım ve iftar sevincini birlikte yaşayalım diye gayret ediyoruz. Dünyanın en büyük iftar sofrasını gönüllerde kuralım, evinde iftar dahi yapamayacak kadar ihtiyaç sahibi olanlara kendi yediklerimizden yedirelim, misafirler için yaptığımız hazırlıkları onlar için de yapalım, siz hazırlayın, biz ulaştıralım diyoruz? ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68