www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Seferberlikte Belge Heyecanı

Seferberlikte Belge Heyecanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın Türkiye genelinde başlattığı ve her geçen gün daha fazla insana ulaşan okuma-yazma seferberliği kapsamında İnegöl´de hayata geçirilen kurslarda eğitim gören kursiyerler, düzenlenen törenle belgele

5 Şubat´ta başlayan seferberlik kapsamında öğretmenler köy köy mahalle mahalle gezerek okuma yazma öğrettiler. 5 Mayıs´ta sona eren seferberlik kapsamında İnegöl´de bin 318 kursiyer okuma yazma öğrendi.

5. Mevsim Kültür Sanat merkezinde düzenlenen Program Halk Eğitim Merkezi bağlama kursu öğrencilerinin mini Türkü konseri beğeniyle dinlendi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Programın açılışında konuşan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, ?Anayasa´da yer alan eğitim hakkı ve bilhassa yetişkin okuma yazma eğitimi, hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturmaktadır. Eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişilerin, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıkları görülmektedir.  Bu güne kadar yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmaları düzenli bir şekilde yürütülmüştür. Daha önce de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan´ın başlatmış ve gerçekleştirmiş oldukları ?Ana-Kız Okuldayız´ ?Haydi Kızlar Okula´ kampanyaları yürütülmüştür. 2017 TÜİK verilerine göre 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonu 14 yaş ve üzerindedir. Bu nüfustan, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olanlardan 2 Milyon 462 bin 613´ü halen okuma yazma bilmemektedir. Bu amaçla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan´ın himayelerinde Okuryazarlık Seferberliği başlatılması planlanmıştır. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. MEB tarafından 05 Şubat.2018 tarihinde yayınlanan 2018/4 nolu Genelge ile bu seferberliği ilk dönemi 05 Şubat 2018-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Seferberlik çalışmalarının yürütülmesi amacıyla İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Akça Başkanlığında komisyon kurulmuş ilçemiz genelinde okuma yazma bilmeyenleri tespit amacıyla alan tarama çalışmaları yapılmış, okuma yazma bildiği halde belgesi olamayanları tespit etmek ve belgelendirmek amacıyla Müdür Yardımcılarımız ve sınıf öğretmenlerinden oluşan üç ayrı ekiple 96 kırsal mahallemiz taranarak bulunduğu yerde ve evinde sınav yapılarak belge alması sağlanmıştır. Bu çalışmalarda emeği geçen başta İlçe Kaymakamımız sayın Ali Akça´ya İlçe Milli eğitim Müdürümüz Fatih Bilican´a, Şube Müdürlerimize, İIçe Müftümüze, Mahalle Muhtarlarımıza, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, din görevlilerine ve bu seferberliğe katılarak belge alan herkese çok teşekkür ediyorum.? Dedi.

 

1318 İNEGÖLLÜ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?Bu seferberlikte önemli çalışmalar yapıldı. Bildiğiniz gibi biz ilk emri ?oku´ olan dinin mensuplarıyız. Kurslarımız süresince kursiyerlerimizi ziyaret ettik. Yaşları olgun olsa da ilkokula başlamış gibi heyecanlılardı. 41 kurs merkezinde, 118 kursumuzda bin 318 vatandaşımız okuma yazma öğrendiler. Bu kurslara katılan kursiyerler, hayatlarını yardım almadan devam ettirebilecekler. Cehaletin düşmanı okumaktır? şeklinde konuştu.

 

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, ?Okuma yazma seferberliğimiz başarıyla sona erdi. Hanım kardeşlerimizin büyük çoğunluğu bu kurslara katıldı. Alacağınız sertifika ve okuma yazma yeteneğiyle, hayatınızı kolaylıkla devam ettireceksiniz. Bu güzel çalışmanın gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri kutluyorum? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29