www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SEFERLER BAŞLIYOR

SEFERLER BAŞLIYOR

BURULAŞ´a ait sarı otobüslerin Bursa-İnegöl arasında vereceği toplu taşıma hizmeti yapılan protokol ile resmiyet kazandı.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın makamında düzenlenen toplantıya BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile Turizm ve Kooperatif Başkanları katıldı.

 

KENTKART´LAR BURSAKART´A DÖNÜŞECEK

Sarı otobüslerin vereceği hizmete ilişkin bilgi veren BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, ?İnegöl, Büyükşehir sınırlarına dâhil olduktan sonra çalışmalara başladık. Büyük bir şansımız vardı. İnegöl hakikaten kurumsal bir şehirdi. İnegöl içerisinde İNULAŞ şirketi tarafından çalıştırılan otobüslerin kapasite fazlası yok. Bir iki düzenleme oldu. Kart sisteminin olduğu gözlemlendi. İnegöl şehir içi ulaşımda kullanılan Kentkartsisteminin BURSAKART´auyarlanması çalışmaları devam ediyor. İnegöl içindeki değişik işletmelerinde aynı çatı altında toplanacağını hedefliyoruz. BURSAKART sistemi İnegöl içi ulaşımda da kullanılacak. Yenice ve Cerrah Mahalleleri İnegöl içi ulaşımına katıldı. Yakın zamanda da kartların BURSAKART´adönüşümü sağlanacak? diye konuştu.

 

HALKIN İHTİYACINA GÖRE DÜZENLEME YAPILDI

Fidansoy, ?Kapasite fazla var. Kapasite fazlası gereksiz yere maliyetlere sebep oluyordu. Bunla ilgili analizler yapıldı. Halkın ihtiyaçları dikkate alınarak düzenleme yapıldı. Bu uygulama 2016 yılı Ocak ayı başında uygulamama alınacak?ifadelerini kullandı.

 

İNDİRİMLİ SEYAHAT

Fiyatlar hakkında bilgi veren Fidansoy, ?İnegöl´den Bursa´ya 6,5 TL, öğrencilerden ise 4,5 TL ücret alınacak. İnegöl´den Bursa´ya sarı otobüslerle giden yolcular 6,5 TL´nin üzerine 1,10 TL daha ilave edip Bursa´nın sonuna kadar gidebilecek. İnegöl´den Bursa´nın sonu kadar 7,6 TL´ye gidilebilecek. Öğrenciler ise Bursa´nın sonuna kadar 5,2 TL´ye gidebilecek? dedi.Fidansoy, BURSAKART satış noktasının İnegöl terminalinde oluşturulacağını bildirdi.

 

KORKMAZ´DAN AKTAŞ´A TEŞEKKÜR

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, ?Yaklaşık 2 aydan bu yana bu konuyla alakalı çalışmalar yaptık. Belediye Başkanımıza, bugüne kadar İnegöl esnafına ve halkına vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Güzel bir uygulama yapıldı. 2016 yılı başı itibariyle bu uygulama başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun? dedi.

 

Konuşmaların ardından sarı otobüslerle ilgili taraflar arasında anlaşma imzalandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00