www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Seferler başladı

Seferler başladı

İnegöl’e yakın olmasına rağmen Kestel’e bağlı olan kırsal Babasultan Mahallesi sakinleri uzun zamandır İnegöl’e ulaşımda sıkıntı yaşıyordu. Bu sorun geçtiğimiz Pazartesi itibariyle çözüme kavuşturuldu.

Kestel’e 28 km İnegöl’e ise 18 km olan kırsal Babasultan Mahallesi sakinlerinin birçoğu yakınlığından dolayı şehir merkezi olarak İnegöl’ü kullanmayı tercih ediyor. Bunun yanında mahalle sakinlerinin çalışan ve okuyan nüfusunun büyük bir çoğunluğu da yine İnegöl’de ikamet ediyor. Bu durum mahalle sakinlerinin bazı problemler yaşamasına neden oluyor. Bu problemlerin en başında da ulaşım problemi geliyor.

Mahalle nüfusunun büyük çoğunluğunun şehir merkezi olarak İnegöl’ü kullanmasına rağmen, mahalleli ulaşım noktasında uzun yıllardır sorun yaşıyordu. Bu sorun, Kozluören Muhtarlığı ve Babasultan Muhtarlığı tarafından BURULAŞ’a taşınarak gündeme getirildi. Konu ile alakalı çözüm arayışına giden BURULAŞ yetkilileri ise, Kestel’e bağlı olan birbirine yakın 3 kırsal mahalleyi aynı hat üzerinde birleştirerek İnegöl’e sefer koydu.

Sefere çıkan dolmuş, Babasultan, Kozluören ve Kazancı Mahalleleri’nden yolcuları alarak İnegöl Doğu Garajı’na ulaşım sağlıyor. Günde üç sefer yapan dolmuş 07.00, 11.00, 15.00 saatlerinde İnegöl’e geliyor, 09.00, 13.00, 18.00 saatlerinde ise İnegöl’den aldığı yolcuları bu üç mahalleye götürüyor.

2 YILDIR BUNUN MÜCADELESİNİ VERİYORDUK

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Babasultan Mahallesi Muhtarı Fahri Çelik, “23.12.2019 Pazartesi itibariyle İnegöl dolmuşlarımız sefere başladı. Bizler ortalama 2 yıldır bunun mücadelesini veriyorduk çok şükür başardık. BURULAŞ yetkilileri köyümüzde bir takım incelemelerde bulunduktan sonra bizlere hak verdi ve UKOME kararıyla derdimize derman oldular. Hepsine teşekkür ediyorum çünkü bu dolmuş insanların hizmetinde kullanılacak. Dolmuşlarımız günde 3 defa gidip gelerek insanların işlerini görmesine imkan sağlayacak. İnsanlarımıza hizmet sağlamak için komşu köylerimizle birlikte riskli de olsa böyle bir karar aldık. İnşallah talep de olur ve bu hizmet devam eder. Her ne kadar köyümüz Kestel’e bağlı olsa da fiziki anlamda İnegöl’e yakın olduğumuz için köylülerimiz İnegöl’ü merkez olarak kullanıyor bundan dolayı da gerçekten buna ihtiyacımız vardı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71