SEFERTASI GARİPLERİ UNUTMADI

SEFERTASI GARİPLERİ UNUTMADI

İnegöl’ün Yardım Derneğinden biri olan Sefertası Derneğinin geleneksel hale getirdiği ve bu yılda üçüncüsünü düzenlediği geleneksel iftar yemeği geçtiğimiz Perşembe akşamı Atrium eğlence Merkezinde gerçekleştirildi. Yemeğe katılan yenice Rehabilitas

Sefertası Derneği tarafından verilen iftar yemeğine yoğum katılım olurken, iftar yemeğine Sefertası Derneğinin davetlisi olarak Yenice Rehabilitasyon Merkezinden de 40 kişilik bir grupta katıldı. Atrium Eğlence Merkezinde verilen iftar sonrasında çocuklar protokol üyeleri ile birlikte parkta doyasıya eğlendi. Lunapark’ta bulunan oyuncaklara sırayla binen çocuklar unutulmaz bir gece yaşadılar.

Biz Bir Aileyiz

Yemek sonrası açıklama yapan Sefertası Derneği Başkanı Ali Doğan, “Sefertası Derneği olarak yardım alan ve veren olmak, herkes için geçici bir süre için bugün alan yarın verir, bugün verende yarın alabilir durumda olabilir. Biz bir aileyiz. Bu ailenin parçaları olarak yardımlaşıyoruz. Yemeğimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah yemekten sonra çocuklarımız oyuncaklara binerek eğlenecekler. İnşallah bu yemeğin devamı ileriki yıllarda gelir. Bu yemekleri bugün yardım alan insanların sonraki yıllarda darlıktan kurtulup, ferahlayıp, bizi finanse ettiklerine şahit oluyoruz.” dedi.

Kaymakamlık Bin 470 Vatandaşı Sevindirdi

Sefertası Derneğinin düzenlediği iftarda bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Durmuş Gencer ise, “Bugün Sefertası Derneğimizin yetim çocuklara, fakir çocuklara ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün Yenice’deki Rehabilitasyon Merkezindeki çocuklarla birlikte iftar düzenlediler. Biz bu iftarın üçüncüsünde buradayız. Gerçekten çok anlamlı, beni çok mutlu eden bir sofra. Onlarla akşam yemeğini paylaşmak, onların sofrasında olmak beni son derece mutlu etti. Ramazan’ın da bana göre esas gayesi bu. Güçsüzlerin, sosyal paylaşımların yapıldığı, öksüze el uzatıldığı, fakire, fukaraya el uzatıldığı bir zaman bunu da derneğimiz çok güzel bir şekilde yerine getiriyor. Ben çok yakinen takip ediyorum. İhtiyaç sahibi ailelere sadece Ramazan’da değil, yılın 365 günü ulaşmaya çalışıyorlar. Bizim aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız var. Ben yemeğe katılan arkadaşlarımıza, sponsorluk yapan kardeşlerimize, bu güzel müessesenin sahiplerine teşekkür ediyorum. Burası artık bizim için marka oldu. Ramazan’ın 30 gününden bir tanesini mutlaka burada geçiyor.

Gencer, Kaymakamlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Yaklaşık Bin 470 vatandaşımıza nakdi yardım yaptık. Ayrıca gıda yardımını da planlıyoruz. İnşallah bin kişiden az olmamak kaydıyla gıda yardımlarını da doğrudan evlerine ulaştırmış olacağız.” diye konuştu



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22