ŞEHİDE SAYGISIZLIĞA BÜYÜK TEPKİ

ŞEHİDE SAYGISIZLIĞA BÜYÜK TEPKİ

Siirt´in Pervari ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Şanlıurfalı Halil Sıltak´ın memleketinde toprağa verilişinde yaşanan skandal, Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´deki siyasi parti temsilcilerinden de tepki çekti.

Bürokratları sıcakta bekletmemek için şehidin mezarına toprağın kepçeyle döktürülmesi yürekleri sızlattı. Şehidin cenazesi Ağveren Mahallesi mezarlığında toprağa verilmek üzere hazırlık yapıldı. Cenaze törenine vali, vali yardımcıları, il yöneticileri de katıldı.

Şehidin mezara konulması sırasında yöneticiler bir ağacın gölgesinde beklemeye başladılar. Mezara kürekle toprak atmak için sıraya girenler, imamın işaretiyle başlayan skandalı şaşkın bakışlarla izlediler. Defin işlemleri sırasında görevli İmam, bürokratları sıcakta bekletmemek için bölgede bulunan iş makinesini çağırarak mezarın üzerini iş makinesiyle kapattırdı. Durumdan rahatsız olan vatandaşlar konuya sessiz kalırken, yaşanan büyük saygısızlığı gerçekleştiren imam ve onu engellemeyerek skandalı izlemekle yetinen protokole ülke genelinden tepki yağdı.

Şehide yapılan bu saygıslzığa ilçemizdeki siyasi parti temsilcilerinden büyük tepki geldi.

DÜNYEVİ MAKAMLAR UHREVİ MAKAMLARA TERCİH EDİLDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Halil Büyükışıklar, ?Görüyoruz ve üzülüyoruz?Artık ne şehit cenazesine saygı kalmıştır nede dini vecibeler yerine getirilirken İslam´a saygı kalmıştır. Cenaze defnedilirken kürek ile toprağın atılması müstehaptır. Bu süre içerisinde Kur´an okunması, sevabının merhuma bağışlanmak üzere yapılan saygıdır. Dolayısı ile bürokratlar sıcaktan bunalmasın diyerek ?iş makinası ile toprak atın´ demek dünyevi makamları uhrevi makamlara tercih etmektir. Şehitlik mertebesi tüm makamların üstünde tutulmalıdır. Bu davranışı sergileyen din görevlisini ve buna müsaade eden tüm bürokratları şiddetle kınıyorum. Şehidimize Allah´tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Dün yine birçok yerde şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Tüm şehitlerimizede Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum? ifadelerini kullandı.

İMAM MÜSVEDDESİ VE YÖNETİCİ GÖRÜNÜMLÜ HAİNLER

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, ?Halil şehidimize Halil İbrahim Peygamberin topraklarında yapılan skandaldan utanıyoruz. Bu imam müsveddesine ve yalakalık yaptığı yönetici görünümlü hainlere de gereğinin bir an evvel yapılıp hak ettiklerini yaşamalarını bekliyoruz. Bu aziz vatan için savaşmış, hain pusularda çarpışarak çoluğunu çocuğunu düşünmeden göğsünü siper etmiş şehidimize bu yapılan ne yazık ki çok acıdır bir skandaldır. Onun aziz naaşı toprağa verilirken, Rabbime emanet edilirken 1 kürek dahi toprak atmaya üşenen, ağaç altında gölgede bekleyen adı yönetici olan bu zatların vatan ve millet sevgileri yaptıkları bu ahlaksızca tutumla gayet ortada ve aşikârdır. Hele ki hoca görünümlü soytarının şehidimizi gömmek için kepçe istemesi daha da vahim ve acıdır, bu milletin vicdanını sızlatmış, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Tarifi olmayan bu rezilliği yapanları ve sebep olanları önce Rabbime, sonra da bu milletin vicdanına ve son olarak da yüce Türk adaletine havale ediyorum. Bu milletin elleri iki cihanda da yakalarında olacaktır? ifadelerini kullandı.

 

NE VİCDANA NE DE AHLAKA SIĞAR

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Sipahi, ?Siirt Pervari´de şehit olan Halil Sıltak´ın Şanlıurfa´da cenazesinde yaşanan kepçe rezaletini kabul etmek mümkün değildir. Protokolü bekletmemek gibi saçma bir sebeple şehidimizin cenazesinin üzerini iş makinası ile kapatmak ne vicdana ne de ahlâka sığar.?

 

SAYGISIZLIĞIN HESABINI VERMELİLER

 

?Protokolü bekletmemek için şehidimizin mezarını iş makinasıyla kapatan din görevlisi ve bu esnada ağaç gölgesinde terbiyesizliği izlemekle meşgul olan yetkililer yapılan saygısızlığın hesabını vermelidir? ifadelerini kullandı.

u milletin vicdanına ve son olarak da yüce Türk adaletine havale ediyorum. Bu milletin elleri iki cihanda da yakalarında olacaktır? ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ

 

Vatan Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Ferah, ?1 Eylül Dünya Barış Günü´nde, 2006 yılında Hakkâri´nin Çukurca ilçesi Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığına PKK´nın dünyaya ses getirmek amacıyla yaptığı saldırıda şehit olan 25 askerimizin anısına her yıl Bursa Pınarbaşı şehitliğinde Şehitleri anmak ve şehit ailelerinin içinde bulunduğu durumu anlatabilmek için toplanılıyor. Bursa şehidi Zeki Burak Okay´ın babası ve Vatan Partisi MKK üyesi Sezai Okay bu yıl şehitlerle ilgili çelişkili bir durumu gündeme taşıdı. İç güvenlik harekâtlarında, ABD destekli PKK´ya karşı verilen mücadelelerde şehit olan asker ailelerine 1680 TL şehit maaşı verildiğini belirten Okay, ?15 Temmuz FETÖ kalkışması akşamı şehitlerine 3200 TL ödenmektedir, bu şehit aileleri arasında ayrım yapıldığı anlamına geliyor. Çocuğunu kaybeden ailelerin birçoğu sağlığını kaybetti. Birçoğunun durumu ortada bu yanlış uygulamadan vazgeçilmesi gerekir.´ diyerek tepkisini dile getirmişti. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bugün hala vatanımız Cumhuriyetimiz ayakta ise şehitler sayesindedir. Onlar bizim hem milli hem manevi olarak en yüksek mertebeye ulaşmış değerlerimizdir. Şehitlerimize göstereceğimiz sevgi saygı ilgi ile onları yaşatmaya devam edeceğiz. Arkada kalan yakınları, aileleri gereken ilginin, saygının gösterilmediğinden yakınıyor. 15 Temmuz Fetullahçı Darbe girişimi sırasında şehit olanlarla PKK´ya, teröre karşı mücadelede şehit olanlarla aynı maddi ve manevi destek verilmiyorsa, şehitler arasında da ayırım yapılıyorsa bu kabul edilemez. Vatan Partisi olarak; bütün şehitlerimizi başımızın üstünde taşıyoruz. Bütün şehit ailelerimize vatan savaşında kaybettiğimiz insanlarımıza saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Üzerinde yaşadığımız topraklar onların sayesinde vatanımız, vatan onların sayesinde var? dedi.

 

ŞEHİT CENAZESİNDE İŞ MAKİNESİ KULLANDILAR

 

Ferah, ?Ancak ne yazık ki şehitlerimize saygısızlık bununla da kalmamış. Bugün aldığımız bir habere göre; Siirt´in Pervari ilçesinde teröristlerle girişilen çatışmada şehit edilen Şanlıurfalı Halil Sıltak´ın memleketinde toprağa verilişinde tam bir skandal yaşandı. Cenaze töreni için gelen bürokratların güneş altında fazla kalmasını önlemek için din görevlisinin mezara toprağı iş makinesiyle döktürmesi tepki oluşturdu. Yapılanı ?şehide karşı saygısızlık´ olarak niteleyenler bu durumu sessizce izlemek durumunda kaldı. Demek ki balık baştan kokuyor. İktidar şehitlere ?şaşı´ bakınca imamlar da böyle ?kör´ bakabiliyormuş.?

 

DERHAL AYRIMCILIĞA SON VERİLSİN

 

?Şehidimize ve tüm diğer şehitlerimize yapılan bu saygısızlık ve haksızlıklar kabul edilemez. Şehitlerimiz, millet olarak toprağın altındaki en büyük zenginliğimizdir ve yüreklerimizdeki en büyük değerlerimizdir. Türk milleti şehidine yapılan saygısızlığı ve haksızlıkları asla unutmaz ve bağışlamaz. Bu böyle biline... Şehitler arasında ?ayrımcılık´ yapan iktidarı, Vatan Partisi olarak buradan uyarıyoruz. Bu olay sadece ?maddi´ sorun olarak düşünülemez. Ayrımcılık şehitlerimizin kemiklerini sızlatmakta ve şehit yakınlarını derinden yaralamaktadır. Derhal bu ayrımcılığa son verilmesini ve Vatan Partisi olarak her zeminde konunun takipçisi olacağımızı buradan milletimize ve şehit yakınlarımıza da taahhüt ediyoruz. Bu vesileyle bugüne kadar vatan savunmasında şehit olan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz, şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz? ifadelerini kullandı.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07