www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞEHİDİMİZİN PARKI TÖRENLE AÇILDI

ŞEHİDİMİZİN PARKI TÖRENLE AÇILDI

İnegöl Belediyesi tarafından, Silvan’da şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu anısına yaptırılan ve şehidin adını taşıyan park törenle açıldı. Açılış töreninde şehidin kız kardeşi Türk bayrağını göndere çekerken, açılış öncesi yap

İçerisinde şehit adının yazıldığı anıt, 14 araçlık otopark, çocuk oyun alanı, fitness alanı, dinlenme bankları, yürüyüş yolları ve yeşil alanları bulunan, toplam alanı bin 800 metrekare olan ve 85 bin TL’ye mal olan parkın açılış töreni, Cumartesi günü gerçekleştirildi. Yapılan açılış törenine İnegöl protokolünün yanı sıra Bursa Valisi Şehabettin Harput ve şehidin memleketi olan Ankara Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin Kardeşi Türk Bayrağını Göndere Çekti

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta, İstiklal Marşı okunduğu sırada şehit asker Aykut Delimehmetoğlu’nun kız kardeşi Aygül Delimehmetoğlu park içerisinde bulunan Türk Bayrağını göndere çekti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye olarak çok zor günler geçirildiğini anlatarak; “Terör olayları ve Van depremi millet olarak bizi derinden üzmüştür. Bilindiği üzere; Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 13 kınalı yavrumuz şehit düşmüştü. Bu şehitler arasında yer alan Jandarma Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu’nun acı haberi İnegöl’ümüze ve aile ocağına bir kor gibi düştü.

Dini inancımıza göre ‘Şehitler’ ölümsüzdür. Aslen Ankara Çubuklu olan ve 30 yıldan beri İnegöl’de yaşayan Beytullah-Gülnur çiftinin 3 çocuğundan biridir şehit Aykut. İnegöl Belediyesi olarak Şehit Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu’nun adını bu parkta yaşatacağız. Ayrıca; bu şehit parkımız, kentimizin ilk ve tek şehit parkı özelliğine sahiptir. Umuyorum şehit ismi ile anılan en son park olur” diye konuştu.

Şehit Babası Teşekkür Etti

Aktaş’ın ardından şehidin babası Beytullah Delimehmetoğlu da bir selamlama konuşması yaptı. Şehit düşen oğlunun adını taşıyan parkın açılışında konuşmanın zorluğu baba Delimehmetoğlu’nun gözlerinden ve sesinden belli olurken, Beytullah Delimehmetoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Oğlum Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu’nun şahadetinden bu güne hep yanımızda olan ve bu parka oğlumuzun adını vererek, şehidimizi ölümsüzleştiren Belediye Başkanımıza, bizlere her zaman destek veren komutanlarımıza, Ankara Çubuk’ta şehidimizin kabrinin bulunduğu mezarlığı güzelleştirerek bir şehitlik haline getiren Çubuk Belediye Başkanımıza, acılarımızı paylaşan mahalle sakinlerimize ve dostlarımıza teşekkür ederim. Parkımızın hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”

Çubuk’la İnegöl Kardeş Oldu

Törene katılan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de kısa bir konuşma yaptı. Bir ramazan akşamında şehidin ailesine iftara geldiğini anlatan Lokman Özden; “Alinur Aktaş bey Allah nasip ederse bu parkı kısa en kısa sürede yapacağım dedi. 2 ay gibi kısa bir sürede de bu parkın yapıldığını gördük. Bu topraklar için canını veren kardeşlerimize devlet, millet ne yapsa azdır diyoruz. Aykut yavrumuz, şehidimiz, İnegöl ve Çubuk’u kardeş şehir yaptı” şeklinde konuştu.

Asla Başarılı Olamayacaksınız

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise bölücü terör örgütüne; ‘Emellerinize asla ulaşamayacaksınız’ diye seslenerek konuşan Hüseyin Şahin, “Bu gün ve bundan önce yaşadığımız bu tür süreçlerin hepsi bizi birlik ve beraberlik noktasında daha çok kenetlemektedir. Malazgirt’teki ruhu, Çaldıran’daki ruhu, Kosova meydan muharebesindeki ruhu, Çanakkale savaşındaki ruhu, Kurtuluş savaşındaki ruhu beyhude yere yok etmeye çalışanlara sesleniyorum, asla ve asla başarılı olamayacaksınız. Çünkü bu millet asil bir milletir. Gittiği yere ahlak götürmüştür, medeniyet ve iman götürmüştür. Bu böyle olmaya da devam edecektir. Göndere çektiğimiz al bayrak, 784 bin kilometre kare topraklarımızın üzerinden inmeyecektir. İndiremeyeceksiniz, indiremeyeceğinizi siz de biliyorsunuz, paramparça olacaksınız. Ama dış güçlerin de size emrettiklerinden bir türlü vazgeçmiyorsunuz. Ülkemizi hak ettiği seviyeye terörden de arındırarak getireceğiz” dedi.

Vali, Teröre Mehmet Akif’in Mısraları İle Cevap Verdi

Vali Şehabettin Harput da konuşmasında terör örgütünü hedef aldı. Harput, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz şehitlik için yarışan bir milletin evlatlarıyız. Bu gün burada şehit evladımız adına büyük bir vefanın güzel bir örneğini görüyoruz. İnegöl Belediye Başkanımız şehitlere sahip çıkmanın güzel bir örneğini gösteriyor. Bugün Bursa’da Ulu camimiz tıklım tıklımdı. Şehitlerimiz için büyük bir merasim vardı. Orada da ifade ettik; vatan, millet, uğruna ölenlere, öldürülenlere sakın ha ölü demeyin onlar yaşıyordur ama siz bilemezsiniz diyor bizim inançlarımız. Ama biz onun orada yaşamasının yanında burada da, gönüllerde de yaşamasını istiyoruz. Herkesin Aykut kardeşimiz kimdi, bilmesini istiyoruz.”

Konuşmaların ardından tören, şehidin adının yazılı olduğu anıt üzerindeki bayrağın kaldırılarak anıtın açılması ile son buldu. Vatan uğruna canını feda eden şehidimizin adını taşıyan parkta oynayan çocuklar ise, protokolün ilgi odağı oldu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19