www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şehit annelerine mektup

Şehit annelerine mektup

İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi ile Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programda öğrenciler tarafından Afrin´de hayatını kaybeden 42 şehidin annesine yazılan mektup PTT aracılığı i

Her öğrencinin bir şehit annesine yolladığı mektuplarda duygularını dile getiren öğrenciler, şehit annelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Öğrencilerin mektuplarını PTT görevlerine vermesinin ardından açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mine Atıcı, "Dünyada ilk olarak 1911 yılında ?Emekçi Kadınlar Günü´ olarak kutlanmaya başlayan, 1960´lı yıllarda ise ´Dünya Kadınlar Günü´ olarak değiştirilen ve tüm dünyada bu şekliyle kutlanan kadınlar günü etkinliklerinde bu yıl İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak geleceğin güçlü kadınlarından son dönem Türkiye´de en fazla güçlü kalmak zorunda kalan kadınlarımıza gönderecekleri mesajla kutlamak istedik. İlçemiz Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak yürüttüğümüz bu projede, okulumuz bahçesine öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olarakşehitlerimiz  için 41 Yasin-i Şerif okuduk. Çam ağaçları diktik. Artık başka başka şehirlerin şehitliklerinde ebedi istirahatlarında bulunan şehitlerimiz, İnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde de yaşayacak, öğrencilerimiz tarafından her zaman hatırlanacak ve anılacaktır. Akabinde Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde okuyan 42 öğrencimiz, ilerde kendilerinin de onlar gibi güçlü, vatansever birer anne olacaklarının sözünü verdikleri, onların gönüllerinde kendilerini de bir evlat kabul etmelerini isteyen, minnet, saygı ve sevgilerini belirten mektuplarını Afrin´ de ülkemizi korumaya çalışırken şehit olan yiğit askerlerimizin o güçlü, mağrur annelerine gönderdiler" dedi.

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM

"Hayatların cinsiyetlere göre yüceltildiği ya da geri plana atıldığı bir dünya da kadınların en önemli özelliğinin insan olduğunu söylemek istiyorum" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Atıcı, ?İnsanların cinsiyetlerin farklı olması haklarını da farklı yapmaz. Yapıları farklıdır ama adı üstünde ikisi de insandır. Kadın sorunu ekonomik, sosyal, kültürel bir sorundur. Üstelik bu durum sadece bizim ülkemize ait bir sorun değil tüm dünyanın sorunudur. Kadına şiddet, iş yerlerinde eşitsiz uygulamalar, görevlendirmelerde sırf cinsiyetinden dolayı adaletsizlikler, hor görülme hatta bizlerin bize ödül olarak verildiğini bizim için asıl ayrıcalığın, belki erkeklere göre üstün olduğumuzu düşündüğümüz annelik duygusunu bile bizlerin toplumsal yaşamda arka plana atılmamıza neden olacak bir unsur olması en büyük sorunlarımızdandır.  Tarihte uğranılan eşitsizlikten dolayı ortaya çıkmış, bu gün ise şekil değiştirerek devam eden bu eşitsizliğin önüne geçmek için toplumumuzda farkındalık oluşturmalıyız. Çözümün tek adresi ise her zaman olduğu gibi eğitim.  Özelikle kız çocuklarımızı okutmalıyız ki, kaderleri bir erkeğin vicdanına teslim edilmesin. Okusun ki, din kisvesi ile en büyük özelliği insana verdiği değer ve adalet olan dinimizi çarpıtan asıl amaçları dinden soğutmak olan kötü niyetli insanların niyetlerini  anlama yetisine sahip olsun,dinini doğru öğrensin. Okusun ki, kültürünü, değerlerini bilsin, böylece kültürümüzü yok etmeye çalışan ki giderek de başarmaktalar-yayınları, olayları olguları ayırt edebilsin.  Okusun ki, şikâyet ettiğimiz cinsiyet ayrımına neden olan zihniyet değişebilsin. Okusun ki, erkek çocuklar en büyük erdemin insan olmak olduğunu görerek, yaşayarak öğrenebilsin. Unutmayalım ki, kadın ne kadar güçlü ise toplumda o kadar güçlüdür. Bir elden ses çıkmaz oysa iki el her şeyi yapabilir.  Aslında tarihimize baktığımızda,  bizim kadınlarımızın en önemli özelliklerden birinin güçlü olduklarını gösteren birçok kadın bulunmaktadır. Tarihimizden örnek almak isteyeceğimiz, Hayme Hatun´lar,  Nene Hatun´lar Şerife Bacılar, Kara Fatma´lar ve adını sayamadığımız daha niceleri ile doludur.  Tarihsel ruhumuza da uygun olarak kadınlarımıza gerçek değerine kavuşabilmesi ümidi ile başta kahraman şehitlerimizin anneleri olmak üzere, dünyada yaşayan tüm kadınların kadınlar gününü kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19