ŞEHİT ABÜLKADİR ERDOĞAN İÇİN MEVLİT OKUTULDU

ŞEHİT ABÜLKADİR ERDOĞAN İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Ağustos ayında PKK terör örgütünün mayınlı saldırısında şehit düşen Jandarma Er Abdülkadir Erdoğan için ailesi tarafından Cumartesi günü Çardak düğün salonunda mevlit okutuldu.

Ağustos ayında Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin askeri konvoyun geçişi sırasında yaptıkları mayınlı saldırı sonucunda, mayın patlaması sonucu şehit olan 3 askerden biri olan Jandarma Er Abdülkadir Erdoğan için Cumartesi günü Çardak düğün salonunda mevlit okutuldu. Ailesi tarafından organize edilen mevlitte şehit babası Gıyasettin Erdoğan ve şehit annesi Yadigar Erdoğan duygu dolu anlar yaşadı.

Okutulan mevlide; İnegöl Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aslan Akpınar, Karakol Komutan Vekili Üsteğmen Çağlar İlden, CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Tevheddin Ayar, İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, Temmuz ayında Silvan’da şehit düşen Komando Er Aykut Delimehmetoğlu’nun babası Beytullah Delimehmetoğlu ile çok sayıda vatandaş ve şehit yakını katıldı.

“Şehitler Peygamberlerin Yakın Arkadaşlarıdır, Üzülmeyin”

Mevlidin okutulmasının ardından Müftü Bayram Canbey kısa bir konuşma yaptı. Mehmet Akif’in mısralarıyla konuşmasına başlayan Canbey; “Mehmet Akif, şiirlerinde ‘Ey şehid oğlu şehid isteme benden makber, sana avucunu açmış duruyor Peygamber’ demiştir. Peygamberin kucak açtığı bir insan için, onun arkasından neler söylenir, ne söylenirse söylensin, tam ifade edilemeyeceğini kabul ederek sözlerime başlamak istiyorum. Şehitler peygamberlerin yakın arkadaşlarıdır, şehitler Allah’ın Salih kullarının yakın arkadaşlarıdır, şehitler peygamberimiz gibi bütün peygamberlerin yakın arkadaşlarıdır. Cenab-ı Hak diyor ki, ‘Onlar ne güzel arkadaşlardır’ böyle güzel insanlar için arkasından ne söylesek, gerçeği ifade etmekten aciz kalırız. O yüzden büyüklerimiz hep ‘Allah’ım bana o arkadaşların arkadaşı olmayı nasip et, beni Salih olarak yaşat ve şehit olarak öldür.’ Şehitlik mertebesi çok yüce bir mertebe. Şehit olan insan ailesi ve yakınlarından 70 kişiye şahadet verildiğini Peygamberimiz (s.a.v) haber vermiştir. Şehitlere sakın ha ölüler demeyin, bilakis onlar yaşamaktadırlar, ama siz onların yaşantılarının nasıl geçtiğinin farkına varamazsınız. Abdülkadir bu ailenin çocuğu olarak şehid oldu, ama o hepimizin evladı, şehidi” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07