ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ UNUTMADIK

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ UNUTMADIK

‘Kıbrıs Barış Harekâtının 40. Yılı' nedeniyle İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi`nde ‘Şehitlik ve Gazilik' konulu konferans düzenlendi.

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı gazilerinden Selim Çınar’ın vermiş olduğu konferans okulun idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

 “RAHAT UYUYABİLİYORSAK ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ SAYESİNDEDİR”

Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Abdurrahim Mercan, “Bu yıl değerler eğitimi çerçevesinde gerçekleştireceğimiz etkinliklerin ilkini yapıyoruz. Bu çerçevede ilk olarak Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 40. yılı nedeniyle ‘Şehitlik ve Gazilik’ konulu bir çalışma yapmayı uygun bulduk. Okulumuz Din Kültürü öğretmeni Hüseyin Çınar Beyin de amcası olan ve 1. Zırhlı Alay Tank birliğinde 2. Çıkartmada görev yapan Kıbrıs Gazisi Selim Çınar Beyden bir konferans vermesini rica ettik. Kendisine bizleri kırmadıkları için teşekkür ederim. Bu güzel vatanımızda rahat uyuyabiliyorsak şehitlerimizin, gazilerimizin sayesindedir. Siz öğrencilerimizden değerli gazimizin anlatacaklarından dersler çıkarmanızı; ülkemizin kıymetini bilmenizi ve ülkemizi daha ileriye taşımak için gayret göstermenizi diliyorum. Ayrıca bu konferansın gerçekleştirilmesinde katkıları bulunan Din Kültürü öğretmenimiz Hüseyin Çınar ile edebiyat öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu’na da teşekkür ederim” dedi.

 ANILARINI PAYLAŞTI

Konferansı veren Kıbrıs Gazisi Selim Çınar da; Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Kıbrıs’ta yaşananlarla ilgili bilgiler vererek hatıralarını anlattı. Çınar, “Sevgili çocuklar, bu vatanı kolay kazanmadık. Kıbrıs Barış Harekâtı’nda birçok anımız oldu. Bunlardan sizlere bugün gibi hatırladığım bir anımı anlatacağım. Bir arkadaşımız su almak için çeşmeye gitmişti. Çeşmeden matarasına su doldururken 10 Rum askeri etrafını sarar. Arkadaşım matarasını beline koymaya çalışırken Rum askerleri silahlarını yere bırakıp elleri yukarı bir şekilde durmaya başlamış. Arkadaşım silahları toplayıp, askerleri önüne katıp bizim birliğe getirdi. Komutanımız bunu nasıl yaptığını sordu. Arkadaşım ben bir şey yapmadım, askerlere sorun dedi. Bunun üzerine komutanımız tercüman aracılığıyla Rum askerlerine ne olduğunu sordu. Rum askerleri; ‘Biz silahlarımızı sizin askerinize yönelttiğimizde karşı tepelerden sizin elbiseniz gibi yeşil elbiseli askerlerin geldiğini görünce korktuk ve silahlarımızı bırakıp teslim olduk’ demişler. Değerli öğrenciler, bu savaşta bizlere Allah’ın yardımı olmasa biz başarılı olamazdık. Şehitlerin ölmediğini bu savaşta fiili olarak gördük. Bu cennet vatanımızın değerini bilelim birliğimizi koruyalım” ifadelerini kullandı.

 Konferans sonunda soru cevap bölümü yapılarak öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. Okul müdürünün çiçek takdimi ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekimi yapıldıktan sonra konferans sona erdi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54