www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şehitler Anıldı

Şehitler Anıldı

Şehitler Mahallesi´nde geleneksel olarak her yıl düzenlenen 31. Hasan Dede´yi ve İstiklal Savaşı Şehitlerini Anma Günü etkinliği geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi.

Şehitler Mahallesi Muhtarlığı ve Hasan Dede Kültür ve Tanıtma Derneği tarafından organize edilen anma töreninde katılımcılara 1 büyükbaş, 60 küçükbaş hayvan eti ve 1 ton bulgur ile yapılan pilav ve ayran ikram edildi. Anma etkinliğinde protokol üyeleri Hasan Dede´yi Türbesinde dua ederek andılar.

 

İnegöl protokolü ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma programında Şehitler Köyü Sema ekibi gösterilerinin ardından Yalova, Gemlik, Kestel, Bursa,  Eskişehir ve Bozüyük´ten gelen Sema ekipleri yaptıkları gösterilerle izleyenlere coşkulu anlar yaşattılar. Törene katılan sanatçılar, seslendirdikleri türkülerle töreni renklendirdiler. Anma programına katılan vatandaşlar ise, Hasan Dede Türbesine taş yapıştırarak ve mum yakarak dilek tuttular.

 

5 BİN MİSAFİRİ AĞIRLIYORUZ

Programın açış konuşmasını yapan Emir Güneş, ?Hasan Dede´yi ve İstiklal Savaşı Şehitlerini Anma etkinliğini her yıl yapmaktayız. Bu sene 31´inci etkinliğimizi yapıyoruz. 1 büyükbaş, 60 küçükbaş hayvan eti ve 1 ton bulgur ile yapılan pilavımızı ikram ediyoruz. Bursa´nın çeşitli ilçelerinden ve Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen 5 bin civarında misafirimizi burada ağırlıyoruz. Dualar ediyoruz? dedi.

 

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAK DURUMUNDAYIZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise, ?Bu gün bir de anneler günü. Bizleri dünyaya getiren, bizler için çırpınan, o şefkat yürekli annelerimizin, anneler günü kutlu olsun. Tarihimize, geçmişimize sahip çıkmak durumundayız. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Merhum büyüklerimizi anmaya, onların fikir ve düşüncelerini geleceğe aktarmak adına bir dizi programlar düzenleniyor. Burada emeği geçenleri kutluyorum? şeklinde konuştu.

 

SEVGİNİN GERÇEKLEŞTİĞİ BİR DÜNYADA YAŞAMAK TEMENNİSİYLE

Kaymakam Ali Akça, ?Bugün Anneler günü. Evlatları için en değerli varlıklardır anneler. Ben tüm annelerin, bu özel gününü kutluyor, ellerinden öpüyorum. Bu güzel köy ismini; Kurtuluş Savaşı yıllarından işgal altındaki vatanı kurtarmak ve yine şanlı bayrağımız göklerde ebediyen dalgalansın diye hayatını bu vatan için feda eden aziz şehitlerimizden almıştır. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Şehitler Mahallemize her geldiğimizde biz sevgiyle muhabbetle karşılanıyoruz. Hacı Bektaş Veli; sevgi muhabbet kaynar yanan ocağımızda, bülbüller sevke gelir gül acar bağımızda, hırslar kinler yok olur aşkla meydanımızda, aslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızdademiştir. Sevginin gerçekleştiği bir dünyada yaşamak temennisiyle? Allah bu gün ki hayırlarınızı kabul etsin. Gününüz bereketli, geleceğiniz aydınlık olsun? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00