www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD PROGRAMI

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD PROGRAMI

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (İNBOSDER), 15 Temmuz´da yaşanan darbe girişiminde ve öncesinde şehit olan vatandaşlar için mevlid okutarak akabinde 500 adet Türk bayrağı dağıttı.

İNBOSDER Başkanı Şefik Memiş ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve bazı STK´ların da katılım sağladığı mevlit programı önceki akşam akşam ile yatsı namazları arasında Çamaşırlık Camii´nde gerçekleştirildi. Yatsı namazının kılınmasının ardından cami önünde 500 adet Türk bayrağı dağıtıldı.

KİTABA UYACAĞIZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (İNBOSDER) Başkanı Şefik Memiş, ?Derneğimiz, 1992 yılında unutulmayacak soykırımların yaşandığı Bosna Hersek´teki orantısız güç ve güçlü oyunlarla başlatılan ve Müslüman oldukları için katledilen kardeşlerimize yardım etmek amacıyla 22 Haziran 1994 tarihinde kurulmuştur. Dernek olarak 15 Temmuz gecesi yaşanan, devletimize, milletimize, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza karşı girişilen darbe teşebbüsünü lanetliyoruz. Milletimizin ve değerli devlet kurumlarının dik duruşuyla ve mücadelesiyle bertaraf edilen bu hadisenin bir daha yaşanmamasını yüce Allah´tan niyaz ediyoruz.Milletimizi kendisine esir edecek, huzur ve refahı bozacak bu elim olaylar neticesinde şehit olan kamu çalışanları ve vatandaşlarımız için ve ayrıca Türk ve Müslümanlık tarihi boyunca şehit düşen tüm insanlarımıza Allah´tan rahmet diliyor, gazi olan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Tüm şehitlerimiz için mevlit programı düzenleyerek akabinde de vatanımızın sembolü Türk bayrağımızı 500 adet dağıtarak geçmişten bugüne Türk kökenli Boşnaklar olarak vatanımıza, devletimize, bayrağımıza olan bağlılığımızı ifade ediyoruz. Bizler kendi vatandaşının, kanını akıtacak, canına kastedecek kadar gaddarlaşan ve zorbalaşan bu terör unsurlarına lanet okuyor, bir daha yaşanmamasını yüce Allah´tan niyaz ediyoruz. Allah yüce Türk milletinin ve Müslümanların yar ve yardımcısı olsun. Son olarak rahmetli bilge kral Aliyaİzzetbegoviç´in dediği gibi; ?Biz de zalimlerden olursak zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz. Kitaba uyacağız? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36