Şehitler İçin Mevlit

Şehitler İçin Mevlit

İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Sani Konukoğlu camisinde şehitlerimiz için mevlit programı düzenledi. Okunan hatimlerin duasının da yapıldığı Mevlidi Şerifin ardından helva ikramı gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2016´da yaşanan hain darbe kalkışmasının 1´inci yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma etkinlikleri sürüyor. İnegöl Belediyesi´nin 11 Temmuz´da sabah namazıyla başlayıp ardından Bereket Sofrası ve şehitlik ziyaretiyle devam eden 15 Temmuz anma programları kapsamında, Perşembe akşamı Sani Konukoğlu camisinde mevlit okutuldu. Akşam namazı ile yatsı namazı arasında okunan mevlidi şerifin ardından namaz çıkışı vatandaşlara helva ikramı gerçekleştirildi. Mevlitte şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası da yapıldı. Yatsı namazı sonrasında ise Sani Konukoğlu Camisi önünde vatandaşlara 2 bin kişilik helva ikramı gerçekleştirildi.

ETKİNLİKLER BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE YAPILIYOR

Mevlit programı ve helva ikramına ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi olarak 11 Temmuz Salı günü başlatılan etkinliklerin sürdüğünü söyledi. Salı günü sabah namazıyla başlayan etkinlikler kapsamında; Bereket Sofrası, Şehitlik ziyareti, Milli İrade ve Demokrasi Nöbetleri konulu fotoğraf sergisi ve şiir dinletisi gerçekleştirildiğini hatırlatan Turgay Yel, ?Bu akşam da birlik beraberlik içerisinde Sani Konukoğlu camimizde şehitlerimiz için okunan hatimlerin kabulü için dua ettik. Mevlidi şerif okundu ve yatsı namazı sonrası da vatandaşlarımıza helva ikramı yapıldı? dedi.

?RABBİM İNŞALLAH 15 TEMMUZ´LARI BİR DAHA BİZLERE YAŞATMAZ?

?Rabbim inşallah bu 15 Temmuz´ları bir daha bizlere yaşatmaz? sözleriyle konuşmasını sürdüren Turgay Yel, ?1071´de Anadolu´ya giren Alparslan ordularından ta ki bugüne kadar iç ve dış düşmanlarımıza karşı mücadele veren ordularımıza, güvenlik güçlerimize, şehitlerimize ve ayrıca geçen yıl 15 Temmuz´da yaşanan hain darbe kalkışmasındaki 249 şehidimize Allah´tan rahmet diliyorum. O gün bu gün vatan savunması için, ezanların dinmemesi için, bayrağımızın inmemesi için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize sağlık ve selamet diliyorum. Rabbim inşallah bu 15 Temmuz´ları bir daha bizlere yaşatmaz? ifadelerinde bulundu.

AYNI KARARLILIKLA MEYDANLARDA OLACAĞIZ

Turgay Yel, açıklamasında Cumartesi günü yapılacak etkinliklere de değinerek şöyle konuştu: ?Bizler de İnegöl Belediyesi olarak bu akşam anma etkinliklerimize devam ediyoruz. Allah nasip ederse Cumartesi akşamı büyük yürüyüşümüz olacak. 19.30´da heykel önünden başlayacak yürüyüşümüze de tüm ilçe halkımızı davet ediyorum. 15 Temmuz 2016´da nasıl dik durup tuttuğumuz demokrasi nöbetleriyle vatanımızı savunduysak, aynı kararlılıkla Cumartesi akşamı da meydanlarda olacağımızı ifade ediyorum. Cumartesi akşamı 19.30´da başlayacak etkinliklerimiz sabah 05.00´a kadar devam edecek.?

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68