www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şehitler İçin Pedal Çevirecek

Şehitler İçin Pedal Çevirecek

15 Temmuz´un yıldönümü nedeniyle 30 Haziran´da Bursa Osmangazi türbesinden yola çıkan ve 15 Temmuz´da Niğde´de Şehit Ömer Halis Demir´in kabrine ulaşması planlanan Yasin Karadavut, Devlet Kuran Sultanlardan Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk 15 Temmuz Bisikl

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişiminin yıldönümüne sayılı günler kalırken, 15 Temmuz´u unutturmamak adına gerçekleştirilen etkinliklerin de startı verildi. Bu kapsamda bisiklet sporcusu Yasin Karadavut, 30 Haziran tarihinde Bursa´dan başladığı ?Devlet Kuran Sultanlardan Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk 15 Temmuz Bisiklet Turu´nun ikinci gününde İnegöl´e ulaştı. Karadavut, Niğde´de Şehit Ömer Halis Demir´in kabrinde son bulacak tur kapsamında İnegöl´den geçerken Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı da ziyaret etti.

OSMANGAZİ TÜRBESİNDEN ÖMER HALİS DEMİR´İN KABRİNE

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Yasin Karadavut, Devlet Kuran Sultanlardan Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk 15 Temmuz Bisiklet Turu etkinliğinin 30 Haziran tarihinde Osmangazi ve Orhangazi türbelerinden start aldığını hatırlattı. 15 Temmuz ruhunu canlı ve diri tutmak, bunu genç nesillere farklı bir açıdan yansıtmak için böyle bir yolu tercih ettiğini kaydeden Karadavut, ?Ben kendim zaten bisiklet sporuyla ilgileniyorum. Toplumumuz tarafından, Belediye Başkanlarımız tarafından ve mülki amirlerimiz tarafından da çok sıcak karşılandı. Hepsi canla başla destek oldular. Başta Sayın Bursa Valimiz ve Belediye Başkanlarımız büyük destek sağladı. Gürsu Belediye Başkanımız Mustafa Işık´a ayrıca teşekkür ediyorum tüm lojistik ihtiyaçlarımızı karşıladı? dedi.

15 GÜN SÜRECEK

Turun 15 gün süreceğini ve 15 Temmuz tarihinde bir aksilik olmadığı takdirde Şehit Ömer Halis Demir´in kabrine ulaşmayı hedeflediğini kaydeden Karadavut, ?Turumuz yaklaşık 15 gün sürecek. Toplamda 1000 kilometreyi bulacak. Güzergahımız; Bursa´dan startın verilmesinin ardından Babasultan türbesine uğradık, şuanda İnegöl´deyiz. Yarın Domaniç Hayme Ana türbesi, daha sonra Bilecik Şeyh Edebali Türbesi, Söğüt´te Ertuğrulgazi´nin kabri, Eskişehir´de şehitliklerimiz ve Yunus Emre Hazretleri, ardından Ankara´da Gazi Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı külliyesi ve Hacı Bayram Veli Hazretleriniz ziyaret edeceğiz. Daha sonra Aksaray üzerinden Allah nasip ederse 15 Temmuz´da şehidimiz Ömer Halis Demir´in kabrinde olacağız? diye konuştu.

?BÖYLE BİR FARKINDALIK OLUŞTURDUĞU İÇİN TEBRİK EDİYORUM?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise 15 Temmuz´u anma adına bu şekilde farkındalık oluşturacak bir etkinliğe imza attığı için Yasin Karadavut´u tebrik ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Gürsu Belediyesi sponsorluğunda ?Devlet Kuran Sultanlardan Devlet Kurtaran Şehide´ isimli yolculuğa Yasin Karadavut kardeşimiz 15 Temmuz´da bitirmek kaydıyla 30 Haziran tarihinde başladı. Öncelikle böyle bir etkinliği hayata geçirdiği için kendisini ve destek veren herkesi kutluyorum. Ayrıca Yasin kardeşimizi bugün İnegöl´de konuk eden AK Parti Gençlik Kollarımıza da teşekkür ediyorum. 15 Temmuz her ne kadar üzerinden 1 yıl geçmiş olsa da bir kabus gecesiydi. Türkiye Cumhuriyeti tarihine sebebiyle alakalı kara harflerle ama sonuçları itibariyle de altın harflerle yazılacak bir gündü. O günü anmak adına da çok farklı etkinlikler, aktiviteler yerel yönetimler başta olmak üzere farklı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılmaya çalışılıyor. İnegöl Belediyesi olarak bizim de 13, 14, 15 Temmuz tarihlerinde yapacağımız organizasyonlar var. Özellikle ben bu noktada farklındalık oluşturarak anlamlı ve farklı bir projeye imza attığı için hem Yasin Karadavut kardeşimizi hem de Gürsü Belediyemizi yürekten kutluyorum. Gönderdikleri mektubu ve bayrağı da aldık. Rabbim yolunu açık etsin. Bu anlamlı projeye de güzergahtaki herkesin sahip çıkacağını düşünüyorum.?

 

Ziyaret sonunda Karadavut, Başkan Aktaş´a etkinliğe ilişkin mektup ile Türk Bayrağını takdim etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19