www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şehitler Saygıyla Anıldı

Şehitler Saygıyla Anıldı

İnegöl Ateş Karıncaları Derneği, Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda Çanakkale Zaferinin 103. yılında şehitleri anma gecesi düzenlendi.

Program küçük hafız Bilal Nuri Başkurt´un Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İstiklal Marşı´nın okunması ile devam eden gecede konuşan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı; ?Çanakkale ruhunu yaşamak ve bu büyük destanı yazan dedelerimizin bırakmış olduğu değerlere sahip çıkmak için burada bulunuyoruz. Kıymetli dostlar, bundan tam 103 sene önce Osmanlı artık hastalandı deyip onun o halini fırsat olarak görenler ve Osmanlıyı tabiri caizse kündeye getirmek için 7 düvelin bir araya geldiği o haince planlarını ekarte edipte tam tersi ile cevabını veren kahraman ecdadımızın bugün torunları olarak dedelerimiz ile ne kadar gurur duysak azdır. 253 bin tane ana kuzusunun kendi canını seve seve feda etmiş olduğu bu güzel topraklar için yeri geldimi elbette biz de o kahraman ecdadın torunları olarak canımızı feda edeceğiz? dedi.

 

?TOPLU ATTIKÇA YÜREKLER ONU TOP BİLE SİNDİREMEZ?

Ateş Karıncaları Onursal Başkanı Fatih Bayram ise, ?Biliyorsunuz daha önce bu tür konferanslar veriyorduk fakat bu sene hem değişiklik olsun hemde konunun hâkimi olarak daha ağır basması dolayısıyla Muhammed Alpak hocamızı çağırdık. Ben gençler çok olduğu için öncelikle Mehmet Akif Ersoy ile giriş yapmak istiyorum. Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu attıkça yürekler onu top bile sindiremez, İnegöllü Ateş Karıncaları dik durduğu sürece bu ülke ele geçirilemez. Bayrak gökten inmez, ezan dinmez diyorum? şeklinde konuştu.

 

SAYGI VE MİNNETLE?

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, ?Allah razı olsun, Ateş Karıncaları Derneği dönem dönem çeşitli etkinlikler yapmaktadır. Tabi bu yaptığı etkinliklerde bizlerde yanında olmaya çalışıyoruz. Bugünde bu özel ve güzel günde değerli hocamın da sunumuyla 18 Mart Çanakkale şehitlerinin 103. yıl münasebeti ile program yapmışlar. Tabi Osmanlı´nın ilk beyi olan Baykoca hemen yanı başımızda,Hamzabey´dekabristanı olan ve o günden bugüne kadar bu topraklarda şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı saygıyla minnetle rahmetle yâd ediyoruz? dedi.

 

Konuşmaların ardından programın konuşmacısı Muhammed Alpak, Çanakkale destanı hakkında yaşananları anlattı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01