www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞEHİTLER İÇİN MARŞA BASTILAR

ŞEHİTLER İÇİN MARŞA BASTILAR

Motorize Afet Timi (MAT) üyeleri, Hakkari’deki saldırıların ardından PKK terör örgütünü kınamak ve lanetlemek için dün bir araya geldiler. Yaklaşık 30 motorcunun katıldığı kortejde motorlar Türk bayrakları ile donatılırken, vatandaşlar da geçişler s

Yaklaşık 1 yıl önce İnegöl’de kurulan Motorize Afet Timi (MAT) ekibi, dün terörü lanetlemek için marşa bastı. Yaklaşık 30 motorcu, Belediye önünden çıktıkları kortejde Türk bayrakları ile donattıkları motosikletleri ile terör örgütü PKK’nın Hakkari’deki çirkin saldırısını kınarken, ilçe halkı da geçişler sırasında alkışları ile MAT ekibine destek verdi.

Şehit haberlerinin alınmasının ardından harekete geçen motorcular, MAT İnegöl Şube Başkanı Eyüp Demiralay önderliğinde dün saat 13.00’da İnegöl Belediyesi önünde bir araya geldi. Motorlarını bayraklarla donatan MAT üyeleri, İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin eskortluğunda Belediye önünden başlattıkları geçişte; Atatürk bulvarı istikametine ve oradan da Park Caddesi, Anafartalar Caddesi, Ertuğrulgazi Caddesi, Ankara Caddesi, Nuri Doğrul Caddesi, Ahmet Akyollu Caddesi istikametlerinden İnegöl AVM önüne kadar sürdürdüler. AVM önünden toplanan MAT üyeleri, burada basın sözcüleri Hakan Durdusal’ın yaptığı basın açıklamasının ardından sessizce dağıldılar.

Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez

AVM önünde basın mensuplarına konuşan MAT Basın Sözcüsü Hakan Durdusal, keşke burada bulunma amacımız başka bir şey olsaydı diyerek; “Böyle bir günde, böyle bir konu için toplanmak istemezdik, ama şehitlerimize kayıtsız kalamadık. Şehitlerimize yapılan bu kalleşçe saldırıyı kınamak istedik. Biz de bir şekilde kendimizi gösterelim ve bu olayın devamının gelmesi gerektiğini göstermek için, gerek şahsi olarak, gerekse de MAT olarak bir şekilde boykotta bulunmak ve ses getirecek bir kortej yapmak için bu gün bir araya geldik. Arkadaşlarımızın da katılımları sayesinde bu korteji düzenledik. Bizim buradaki vurgulamak istediğimiz konu şehitlerimize karşı yapılan saldırılar. Hiçbir Türk halkının buna kayıtsız kalmayacağını düşünerek bunu düzenledik. Son olarak şehitler ölmez vatan bölünmez diyerek terörü lanetliyoruz” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00