ŞEHİTLER`DE ANLAMLI BULUŞMA

ŞEHİTLER`DE ANLAMLI BULUŞMA

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Şehitler Mahallesi'nde düzenlenen 29. Hasan Dedeyi ve İstiklal Savaşı şehitlerini anma gününe katılarak dua etti.

Şehitler Mahallesi'nde geleneksel olarak her yıl düzenlenen törene katılan Vali Karaloğlu`nu Muhtar Emir Güneş karşıladı. Hasan Dede türbesini ziyaret eden Karaloğlu, mahalle sakinleri ile oturup sohbet etti. 15 bin kişinin katıldığı anma törende 68 kurban ve 1 ton bulgur ile pilav yapıldı.

 ŞEHİTLER'E KİTAP SÖZÜ

Vali Karaloğlu, mahallede bulunan kütüphanenin kitap eksiği olduğunu belirten Muhtar Güneş`e eksik olan kitapları sağlama sözünü verdi.

 ALLAH İÇİN BİRBİRİNİ SEVMENİN YAŞANDIĞI BİR KÖY

Anadolu'nun erenlerin, dervişlerin, hak dostlarının maneviyat yağmurlarıyla ıslanan bereketli topraklar olduğunu belirten Vali Karaloğlu, Soy ağacının kökü, Ahmet Yesevi'nin ayak izlerini bu topraklara getiren Hasan Dede, buraya geldiğinde Doma Köyü'nü kurar. Onların aldıkları manevi terbiye, her daim ‘Bir olmayı, iri olmayı, diri olmayı' gerektirdiğinden onların manevi himmetleri etrafında kurulan bu köy, huzurun, yardımlaşmanın, Allah için birbirini sevmenin yaşandığı bir köy olmuştur. Bir zaman geldi, Anadolu topraklarında gözleri olanlar, bu milleti esaret zincirine vurmak için topyekûn bu millete kafa tutmaya kalkıştılar. Hürriyetine âşık bu millet, kendini zincire vurmak isteyen çılgınların karşısına dimdik çıktı. İstiklal Savaşımızın en fazla şehit veren Doma Köyü, 1970'ten itibaren ‘Şehitler Köyü' diye anıldı. Bugün, o şehitlerin canları, hala dedelerini hatırlamaktadırlar. Bizim, dedelerimizden alacağımız çok nasihatler var, çok ibretler var. Hasan dedeyi ve bu köyün şehitlerini rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. İstiklal Savaşımızın tüm şehitlerine, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere zafere yol veren tüm komutanlarına, analarımıza, bacılarımıza, hepsine çok şey borçluyuz. Bugün o borcumuzu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek ancak ödeyebiliriz. Bu duygularla, Ahmet Yesevi'nin evladı Hasan Dede'yi ve İstiklal Savaşımızın şehitlerini bu güzel hayırla anmamıza vesile olan Hasan Dede Kültür ve Tanıtma Derneği'ne ve Şehitler Köyü'nün tüm canlarına teşekkür ediyor, bütün annelerimizin ellerinden öpüp Anneler Günü'nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50