Şehitlere 250 Hatim Okundu

Şehitlere 250 Hatim Okundu

İnegöl Erzurumlular Derneği, 12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden kurutuluşunun 95. yıldönümünde anma gecesi düzenledi. Erzurum’un kurtuluşuna 250 hatim okutuldu.

İnegöl Erzurumlular Derneği, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünü dernek lokalinde düzenlenen anma gecesiyle kutladı. İlçe Müftüsü Bayram Canbey’in de katıldığı anma programında, 250 hatim okutuldu.

ŞEHİTLERE 250 HATİM

Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Döngel, Erzurum’un kurtuluşu ile ilgili izletilen sinevizyon gösterisinden sonra yaptığı konuşmasında, “Erzurum’un ve ülkemizin düşman işgalinden kurutuluşu sırasında şehit düşenler için 250 hatim okuttuk. Okunan hatmin duası ile birlikte okunacak mevlidi şerif ile ecdadı yad etmek istedik. Kurtuluş savaşı sırasında Çanakkale savaşı ne kadara önemli ise Erzurum’un kurtuluşu da ülkemiz için o kadar önemlidir. Dolayısıyla kurtuluş mücadelesi verirken şehit düşen vatan evlatlarımız için Hatim okuttuk. Şimdide bu hatmin duası ile birlikte mevlit okutarak bize bu güzel vatanı bırakan şehitlerimizi güzel bir şekilde anmak istedik. Bu anlamlı geceye katılan başta İnegöl Müftüsü Bayram Canbey’e, yönetim kurulu üyelerimize ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ECDADIMIZA HER DAİM ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

Müftü Bayram Canbey ise, gecede gerçekleştirdiği konuşmasında, “Anadolu topraklarını bize vatan yapan büyük ecdadımıza her daim şükran borçluyuz. Asırlardan beri Anadolu’nun Doğu kapısını, Erzurum’u bekleyen ecdadımız, karlı Sarıkamış dağlarından Kuzey Afrika çöllerine, Balkan ovalarından Kafkas dağlarına kadar, çeşitli coğrafyalarda ve kıtalarda, bu aziz vatan ve bu aziz millet için kahramanca mücadele etmişlerdir. Vatan ve millet kavramları Erzurumlular için asla bir hamaset örneği olmamıştır; vatan ve millet konusunda Erzurumlular için bir iman meselesidir, büyük bir mefkûredir. Bu ruhun bir tezahürü olarak Erzurumluların, kurtuluştan bir yıl sonra, şehrin enkazı üzerine, Erzurum Kongresini toplayarak, parçalanmak ve yok edilmek istenen vatanın kurtarılması, milletin birlik ve dirliği için verdikleri mücadele, hakikaten emsalsizdir” ifadelerinde bulundu.

Karalar Köyü İmam Hatibi Gürsel Gözütok’un kendi yazdığı Erzurum şiirini okumasının ardından program, Kuranı Kerim tilaveti, mevlidi şerif ve hatim duasının okunmasıyla son buldu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07