www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞEHZADE HARUN OSMANOĞLU MURADİYE KÜLLİYESİ´NDE

ŞEHZADE HARUN OSMANOĞLU MURADİYE KÜLLİYESİ´NDE

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak özgün kimliğiyle buluşan Muradiye Külliyesi, Osmanlı Hanedanı´ndan Sultan II. Abdülhamid Han´ın 3. kuşak torunu şehzade Harun Osmanoğlu ve ailesini ağırladı.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak özgün kimliğiyle buluşan Muradiye Külliyesi, muhteşem mimarisi ve ruhaniyetiyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Osmanlı Hanedanı´ndan 34. Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han´ın 3. kuşak torunu şehzade Harun Osmanoğlu, eşi Farizet Osmanoğlu, oğulları Orhan Osmanoğlu ve Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile birlikte Bursa´da Muradiye Külliyesi´ni ziyaret etti.

 

Ailesiyle birlikte gerçekleştirdiği gezi kapsamında, Bursa´yı daha yakından tanıma şansı bulan Harun Osmanoğlu, restorasyonunun tamamlanmasıyla ziyarete açılan Muradiye Külliyesi´ni ziyaret etti. Bursa´nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi´ne girmesinde önemli bir değer olan Muradiye Külliyesi, Harun Osmanoğlu´na ve ailesine duygusal anlar yaşattı. Şehzade Harun Osmanoğlu, Bursa´da anılarının tazelendiğini belirtirken; oğlu Orhan Osmanoğlu Muradiye Külliyesi´nin restore edilip ziyarete açılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Daha önce geldiklerinde, devam eden çalışmalardan dolayı külliyeyi ziyaret edemediklerini hatırlatan Orhan Osmanoğlu, Muradiye Külliyesi´nin bugünkü halini görünce çok duygulanıp heyecanlandığını ve vefat ettikten sonra da Bursa´ya defnedilmek istediklerini söyledi.

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ise Bursa´nın ve Bursalıların ecdada sahip çıktığını belirterek duygulandığını dile getirdi. Osmanoğlu, Muradiye Külliyesi´ne büyük önem veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´yi de tarihi değerin restorasyonundan dolayı tebrik etti.

 

Şehzade Harun Osmanoğlu ve ailesine Bursa ziyaretinde eşlik eden Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise Osmanlı Hanedanı´ndan konuklarını Bursa´da ağırlamanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. Başkanvekili Karlık, Muradiye Külliyesi´nin önemine değinerek, Büyükşehir Belediyesi´nin tarihi değerleri geleceğe taşıdığını vurguladı.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19