www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

SEKA YAPI MARKET & OSMANLI SARAYI AÇILDI

SEKA YAPI MARKET & OSMANLI SARAYI AÇILDI

SEKA Yapı Market ve cemiyet ve organizasyonlar için dizayn edilen Osmanlı Sarayı, İnegöl`ün yanı sıra, Ardahan ve Posof`dan gelen protokol üyelerinin katılımıyla hizmete açıldı.

Dün saat 14.30'da düzenlenen açılış törenine Ardahan Valisi Ahmet Deniz, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksal, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, İnegöl Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban, Eşref Yiğit, Adil Kansu, Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu (BUARDEF) Genel Başkanı Zekai Aydın, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, siyasi parti temsilcileri, bazı oda ve dernek başkanları, Milletvekili adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

30'UNCU YILIMIZDA GÜZEL BİR İŞE İMZA ATTIK

Programın açılış konuşmasını yapan Seka Yapı Market firması sahiplerinden Mustafa Kara, Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. 30'uncu yılımızda İnegöl'de güzel bir işe imza atmış olduk. Rabbim inşallah çıktığımız bu yolda bizleri utandırmaz. Rabbim helaliyle bu işi başarmayı bize nasip eder. Birazdan açılışını yapacağımız yapı marketimizin ve düğün salonumuzun ilçemize ve bizlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

İNEGÖL İNŞAATI HIZLA GELİŞİYOR

İnegöl'ün her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, İnegöl'de her ne kadar mobilya lokomotif sektör olsa da, İnegöl'de inşaatla ilgili olan alanda çalışmalar her geçen gün hız kazanıyor. Dolayısıyla inşaat sektörüne yönelik yapı market tarzı bir işletmeyi de birazdan hizmete açacağız. İnegöllülerimiz, hemşerilerimiz, bu sektör içinde yer alan işletmecilerimiz buradan istifade edecekler. Çok güzel bir mekân olduğunu gelip, geçerken teşekkül ettim. Hem yapı marketin hem de düğün salonunun önce işletmeciye sonrasında tüm ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HEMŞERİLERİMİZ YÜZÜMÜZÜ HER YERDE GÜLDÜRÜYORLAR

Açılışa katılabilmek için Posof'tan İnegöl'e geldiklerini belirten Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Türkiye'nin öbür ucunda da olsa, dünyanın çeşitli yerlerinde de olsa hemşerilerimiz bizim yüzümüzü her yerde güldürüyorlar. Başarılı, gayretli, helal bir çalışma. İnegöl'ümüze hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Posoflu hemşerilerimize örnek olsun diyorum. İnşallah böyle projelerin devamı gelir” diye konuştu.

 

POSOF'UN NÜFUSUNUN 5 KATI İNEGÖL'DE YAŞIYOR

Yaklaşık 5 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesiyle yürüttükleri kardeşlik ilişkisini dün protokolle neticelendirdiklerini belirterek söz alan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksal, Şuan açılışını yapacağımız tesis çok güzel ve görkemli. Posof'un şuan ki nüfusunun 5 katı İnegöl'de yaşıyor. Ardahan nüfusunun tamamına yakını Bursa'da yaşıyor. Ardahan elbette ki uzun süre, 2 asra yakındır çile çeken, fedakârlığın zirvesini yaşayan bir bölgenin parçasıdır. Bu süreç içerisinde çok kan kaybetti, çok göç verdi. Para sahipleri, girişimciler göç etti. Ama şimdi Ardahan'da ve Posof'ta çok önemli fırsatlar var. Tünel ve sınır kapısı açılıyor. Bunlar herhangi bir tünel ve sınır kapısı değil. Türkiye'nin kuzeyini Ardahan üzerinden İran'a, Kafkasya'ya bağlayan önemli bir yolu açılıyor. Şuan Çıldır'da Türkiye'nin üçüncü büyük sınır kapısı açılıyor. Şimdi değerli hemşerilerimizden, girişimcilerimizden, işadamlarımızdan Ardahan'a yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL MODERN BİR EKONOMİK ŞEHİRDİR

İnegöl'ün dünüyle, bugünüyle, sahip olduğu değerleriyle ülkemizin önemli ilçelerinden bir tanesi olduğunu aktaran Kaymakam Ali Akça, İnegöl tarımda çok iyi bir yerdedir. İnegöl'ün sanayisi gerçekten çok ileri seviyededir. Turizm yani hizmetler sektöründe de çok takdir edilecek bir konumdadır. İnegöl'ün bu gurur duyulacak tablosunu oluşturan siz değerli İnegöllü kardeşlerimizsiniz. İnegöl, İnegöl'de yaşayan insanlarımız olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanından İnegöl'e gelip burayı kendine yurt edinen insanlarımıza kardeşlerimize ev olmuştur, vatan olmuştur. Bu insanlar gerçekten İnegöl mucizesini oluşturmuştur. İnegöl'ün bugün itibariyle 2014 rakamlarına göre dış ticaret hacmi 1 milyar 200 milyon dolarlar seviyesindedir. İnegöl yaklaşık 900 milyon dolar ihracat rakamına sahip bir ilçedir. İthalatımız ise 300 milyon dolarlar seviyesinde ve burada önemli olan dış ticaret fazlası 600 milyon dolarlara yakın seviyede. İnegöl bu rakamlarla modern bir ekonomik şehir olma özelliğini taşıyor. İnegöl'e bu vasfını kazandıran tüm İnegöllü kardeşlerimi tebrik ediyorum. İnegöl bereketli bir ilçe. İnşallah İnegöl'ün bereketi bu mekânın sahiplerine de bereket olarak döner. Allah hayırlı kazançlar getirsin” dedi.

 

ARDAHAN'A SAHİP ÇIKALIM

Ardahan Valisi Ahmet Deniz ise, 40-50 yıl önce birçoğunuz aş için, iş için gurbete düştünüz. Onurunuzla, şerefinizle, alın terinizi dökerek işveren, aş veren insanlar oldunuz. Sizleri yürekten kutluyorum. Memlekette yapılabilecek en güzel şey insanlara aş ve iş verebilmektir. Çok kutsal bir şey. Türkiye'nin neresinde olursa olsun bu çok önemli. Ardahan nüfusunun yaklaşık 5 katı Ardahanlı hemşerimiz Türkiye'nin değişik yerlerinde ikamet ediyor. Ardahanlı işadamlarımızdan bir tek ricam var, o güzel serhat şehrimizi, güzel doğaya sahip olan Ardahan'ımızı unutmayalım. Hiçbir şey de yapamayacaksak gelin küçük de olsa şehirlerimize, köylerimize bir ev yapalım, çocuklarımıza mutlaka bu şehrimizi, kültürümüzü unutturmayalım. Bazen 20-25 yıl Ardahan'a gelemedim diyen işadamlarımız var. Bu ülke bizim ülkemiz, serhat şehrimiz çok önemli. Ardahan'ın gerçekten muhteşem bir doğası, tabiatı, kültürü var. İnsanları çok iyi, kimse kimseyi ötekileştirmiyor. Hoşgörü, sevgi, kardeşlik ön planda. Dünyada örnek bir şehir. Tüm Ardahanlı hemşerilerimize, burada yatırım yapan hemşerilerimize hayırlı kazançlar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak SEKA Yapı Market firmasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından yapı markette bulunan stantlar gezilerek incelendi. Protokol üyeleri daha sonra binanın bir diğer işletmesi olan Osmanlı Sarayı Düğün Salonu'nun açılışı için makasları ellerine aldılar. Düğün salonunu da kurdele kesimi yapılarak açılışının gerçekleştirilmesinin ardından program ikram ile sonlandırıldı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29